Labneh met pistache dukkah

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Is het geen plaatje, deze labneh met pistache dukkah en granaatappelpitjes? Labneh is een Midden-Oosters gerecht wat je vaak op de mezze (hapjes) tafel tegen zult komen. Wat je doet is dat je yoghurt lat uitlekken zodat het heel dik wordt, eigenlijk een soort hangop dus. Als het de gewenste dikte heeft strooi je er kruiden als za'atar overheen of dus zoals in dit geval een dukkah. Dukkah is een kruiden-noten mengsel. Er zijn tal van varianten met verschillende noten en kruiden. Ik gebruikte mooie diepgroene, smakelijke pistachenoten. Die gaan heel goed samen met de zwarte sesamzaadjes en de komijn. De ganaatappel zorgt ervoor dat het een fris geheel wordt. Serveer de labneh met platte broden. Wij aten het als een mezze als onderdeel van een grote mezze tafel. Je kunt hier bijvoorbeeld dolma's op serveren, köfte, hummus en tabouleh.

Midden-Oosterse flatbreads met labneh en dukkah

Labneh met pistache dukkah

Labneh met pistache dukkah

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • labneh:
  • 400 gram volle yoghurt
  • dukkah:
  • 50 gram pistachenoten (gepeld)
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl (zwart) sesamzaad
  • 1/4 tl korianderzaad
  • zwarte peper naar smaak
  • snuf zeezout
  • verder nodig:
  • 100 gram granaatappelpitjes

Benodigdheden

  • zeef
  • schone theedoek
  • kom
  • scherp mes

Instructies

pistache dukkah
  1. Plaats de zeef op de kom. De kom moet dus iets groter zijn dan de zeef. Idealiter kun je de zeef op de kom klemmen.
  2. Spreid de theedoek uit over de zeef.
  3. Giet de yoghurt over de theedoek heen en laat het minstens 45 minuten uitlekken.
  4. Maak intussen de dukkah. Hak de pistachenoten vrij fijn. Meng met zout, sesamzaad, komijn en koriander. Breng op smaak met peper.
  5. Draai de theedoek dicht en knijp deze voorzichtig uit om het te ontdoen van het laatste beetje vocht.
  6. Schep de dikke yoghurt (labneh) in een kom.
  7. Strooi de dukkah hier overheen gevolgd door de granaatappelpitjes.

4 reacties op “Labneh met pistache dukkah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *