Labneh met za’atar

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Labneh met za’atar

Ik ben dol op een tafel vol mezze. Mezze zijn Midden-Oosterse 'tapas' en wat mij betreft mag labneh met pita brood daar niet bij ontbreken. Labneh is een soort hartige hangop die je op smaak brengt met Midden-Oosterse kruiden. In dit geval heb ik gekozen voor za'atar met olijfolie en zeezout. Hoe langer je de yoghurt laat uitlekken, hoe dikker 'ie wordt. Uiteindelijk krijg je zelfs een kaas als je het lang genoeg laat uitlekken.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • Griekse yoghurt
  • 1 el
  • za'atar
  • 1 el
  • extra vergine olijfolie
  • zeezout naar smaak
  • pitabrood om erbij te serveren

Benodigdheden

  1. kaasdoek (of theedoek)
  2. kom om de yoghurt boven te laten uitlekken

Instructies

  1. Leg de doek op de kom en schep de yoghurt erin.
  2. Laat dit een uurtje uitlekken.
  3. Draai de doek dicht en pers voorzichtig overtollig vocht weg. Met voorzichtig bedoel ik ook echt voorzichtig, anders pers je namelijk gewoon de yoghurt uit de doek.
  4. Roer goed door en schep in een mooie schaal. Breng op smaak met zeezout, za'atar en olijfolie.
  5. Serveer met warm pita brood.
Tip: als je de yoghurt langer uit laat lekken krijg je kaas met de consistentie van geitenkaas!
5 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *