Eenpansgerecht met witte bonen, snijbonen en zalm

  • voor 2-3 personen
  • Totale benodigde tijd
Eenpansgerecht met witte bonen, snijbonen en zalm

Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van eiwitten, langzame koolhydraten en vezels. Ik maakte dan ook al vaker gerechten met bonen. Met kapucijners, kikkererwten, kidneybonen, spliterwten, linzen, reuzebonen en meer.  Nog steeds ben ik fan van de boon, dus ik juich 2016 als jaar van de boon (echt, de VN heeft het zelfs gezegd!) alleen maar toe. Met vandaag witte bonen, en oja snijbonen. Samen met wat lekkere kruiden, zalm en een gepocheerd eitje vormen ze een heerlijk gerecht. Voor het eitje heb je een aparte pan nodig, maar het gerecht zelf is een fijn eenpansgerecht en dat betekent snel klaar en weinig afwas. Uiteraard is het ook zonder eitje een heel fijn gerecht. De warmgerookte zalm kun je ook vervangen door 'gewone' gerookte zalm. Eten jullie ook al weleens bonen? En wat is dan je favoriet?

Ingrediënten

  • 200 gram
  • snijbonen
  • (gewassen en gesneden)
  • 350 gram
  • witte bonen
  • (uit blik of uit het koelschap)
  • 250 gram
  • (warm)gerookte zalm
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 cm
  • verse gember
  • (in kleine stukken gesneden)
  • 1/2
  • limoen
  • 1
  • rode peper
  • (in kleine stukken gesneden)
  • 1 el
  • sojasaus
  • scheutje
  • olijfolie
  • Voor de gepocheerde eieren (optioneel)
  • 2
  • eieren
  • 1 liter kokend water
  • 1 tl
  • azijn

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. grote pan (optioneel)
  3. schuimspaan (optioneel)

Instructies

  1. Pocheer de eieren als je deze gaat gebruiken. Kijk hier hoe je het beste eieren kunt pocheren.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olijfolie in de pan. Voeg hier knoflook aan toe.
  3. Na 1 minuut kun je de snijbonen toevoegen, samen met de rode peper en gember. Na nog eens 2 minuten doe je de witte bonen, sojasaus en limoen erbij.
  4. Laat nog zo'n 5 minuten op laag vuur staan en voeg dan de (warm)gerookte zalm toe. Deze is al gaar en hoef je dus alleen op te warmen. Dit doe je door de pan nog eens 3 minuten op een laag vuur te laten staan.
eenpansgerecht met een gepocheerd ei
6 mensen willen het maken
11 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Eenpansgerecht met witte bonen, snijbonen en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *