‘Bonus’ kikkererwtensalade

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen daar op de coupons kunnen gebruiken. Denk aan pallets vol met frisdrank, instant soups en tandpasta. En aan het einde hebben ze dan 2 boodschappenkarren vol waar ze dan minder dan $10 voor aftikken. Jerome en ik grappen er altijd over dat we weer zijn gaan 'extreme couponen'. Dat we dan zoveel mogelijk in de aanbieding kopen. Vooral dingen zoals tonijn en kikkererwten uit blik zijn echt perfect om in de aanbieding te kopen. Deze salade dankt zijn naam dan ook aan het feit dat ik letterlijk alle ingrediënten in de Bonus-aanbieding kocht. Natuurlijk is dat geen must en is 'ie net zo lekker als 'ie niet in de aanbieding is, maar wel een tip: tonijn uit blik en kikkererwten kun je lang bewaren en zijn ideaal om in je voorraadkast te hebben staan!

‘Bonus’ kikkererwtensalade

‘Bonus’ kikkererwtensalade

  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 blik tonijn op olie (a 160 gram)
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 eieren (gekookt)
  • 1 tl (witte wijn) azijn
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • scheutje olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snijd de paprika's in repen.
  3. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olijfolie in. Bak de puntpaprika's totdat ze verkleuren.
  4. Haal ze van het vuur en leg de puntpaprika's even in de azijn.
  5. Spoel de kikkererwten af en meng met de tonijn. Haal de paprika's uit de azijn en leg op de kikkererwtensalade. Giet de extra vergine olijfolie er overheen.
  6. Snijd de eieren in plakjes en leg er bovenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *