Wraps met honing mosterd kip

  • voor 5 stuks (2 personen) personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Wraps met honing mosterd kip

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • 5 (volkoren)
  • wraps
  • 1 el
  • mosterd
  • 1 el
  • honing
  • 1 tl
  • tijm
  • 5 plakken
  • cheddarkaas
  • 2 grote
  • tomaten
  • 1 rode
  • ui
  • 2 takjes
  • koriander
  • 75 gram
  • ijsbergsla
  • scheutje
  • olie naar keuze
  • (olijfolie of zonnebloemolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. ovenschaal

Instructies

  1. Snijd de kip in blokjes van ca. 5 x 5 cm en leg ze in een kom. Maak van de honing, mosterd en tijm een marinade en proef deze. Voeg eventueel naar smaak nog extra honing, tijm of mosterd toe.
  2. Giet de marinade over de kip en laat minstens 15 minute intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 C.
  4. Snijd intussen de tomaten, de ui en de koriander fijn en meng tot een salsa.
  5. Zet de pan op hoog vuur en giet hier de olie in. Bak de kip goudbruin en gaar. Blijf goed omscheppen. Door de honing zal het namelijk sneller verbranden en dat willen we natuurlijk niet :-).
  6. Leg een wrap op een bord. Leg hier een plak kaas op gevolgd door een schep van de salsa, sla en kip. Rol de wrap op en leg in de ovenschaal. Herhaal met de overige wraps en bak ca. 5 minuten. Totdat de wraps warm zijn en de kaas mooi is gesmolten.
12 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *