Paddenstoelen riso (risotto van riso)

  • voor 2-3 personen
  • Totale benodigde tijd
Paddenstoelen riso (risotto van riso)

Risotto is een oude klassieker. Hier op het blog vond je er dan ook al een aantal recepten voor. Voor bietenrisotto, maar ook voor pompoen paddenstoelen risotto. Risotto maak je normaal met bijvoorbeeld arborio rijst. Dit keer besloot ik het anders te doen en maakte ik risotto met riso, ook wel bekend als orzo. Het lijkt van buiten net rijst, maar is in werkelijkheid een soort pasta. Leuk om een keer mee te experimenteren. Daarbij aten we een verse forel, maar uiteraard kun je de risotto ook gewoon zo eten.

Ingrediënten

  • 120 gram
  • orzo
  • (riso)
  • 250 gram
  • gemengde paddenstoelen
  • (grof gesneden)
  • 1 kleine
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 500 ml
  • kokend water
  • 1
  • bouillonblokje
  • 50 gram
  • Parmezaanse kaas
  • (geraspt)
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • 1/4 tl
  • gedroogde oregano
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en fruit het uitje en de knoflook.
  2. Voeg de riso toe, gevolgd door paddenstoelen, water met het bouillonblokje. Draai het vuur laag en laat het water in ca. 20 minuten verdampen.
  3. Staat het droog? Voeg dan extra water toe.
  4. Breng op smaak met peper en oregano.
  5. Draai het vuur uit en roer de kaas er doorheen.
  6. Serveer met de bosuien als topping. Eventueel kun je er nog wat vers citroensap overheen knijpen.
8 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Paddenstoelen riso (risotto van riso)

  • Kate

    Wat een heerlijk gerecht! Ik heb alleen de oregano vervangen voor een lepeltje truffeltapenade. Echt hemels!
    Deze maaltijd komt zeker nog een keertje op tafel.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *