Heerlijk zomerse riso salade
- Door Judith Pagrach
- Grieks, Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten

Tegenwoordig vind je in de supermakrt steeds meer alternatieven voor rijst en pasta. Zo zag je op dit blog al onder meer couscous, freekeh en bulgur voorbij komen. Ook relatief nieuw, in ieder geval in Nederland, is riso. Ook wel bekend als orzo. Het lijkt in de verpakking net rijst, maar het is eigenlijk gewoon pasta. Zeker het proberen waard!

Heerlijk zomerse riso salade
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram riso (orzo)
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 200 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el verse dille
- 1 teentje knoflook
- 50 gram geitenkaas of feta
- zwarte peper
Benodigdheden
Instructies
- Kook de riso volgens de instructies op de verpakking (een minuut of 11)
- Snijd intussen de komkommer in blokjes en snipper de ui.
- Spoel de kikkererwten af en meng met de komkommer, ui en dille.
- Maak de dressing door de olijfolie, mosterd, peper en geperst teentje knoflook te mengen.
- Giet de riso af en spoel af met koud water.
- Meng de riso met de overige ingrediënten en maak af met wat verkruimelde geitenkaas of feta.
Ik koop het al jaren in de Turkse supermarkt. Ook heel goed in de soep!