Heerlijk zomerse riso salade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Heerlijk zomerse riso salade

Tegenwoordig vind je in de supermakrt steeds meer alternatieven voor rijst en pasta. Zo zag je op dit blog al onder meer couscous, freekeh en bulgur voorbij komen. Ook relatief nieuw, in ieder geval in Nederland, is riso. Ook wel bekend als orzo. Het lijkt in de verpakking net rijst, maar het is eigenlijk gewoon pasta. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • riso
  • (orzo)
  • 1/2
  • komkommer
  • 1
  • rode ui
  • 400 gram
  • kikkererwten
  • (uit blik)
  • 200 ml
  • extra vergine olijfolie
  • 1 tl
  • mosterd
  • 1 el
  • verse dille
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 50 gram
  • geitenkaas of feta
  • zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de riso volgens de instructies op de verpakking (een minuut of 11)
  2. Snijd intussen de komkommer in blokjes en snipper de ui.
  3. Spoel de kikkererwten af en meng met de komkommer, ui en dille.
  4. Maak de dressing door de olijfolie, mosterd, peper en geperst teentje knoflook te mengen.
  5. Giet de riso af en spoel af met koud water.
  6. Meng de riso met de overige ingrediënten en maak af met wat verkruimelde geitenkaas of feta.
Naar een recept van Two Peas and their Pod
5 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Heerlijk zomerse riso salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *