Gezonde notenreep met blauwe bessen
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd40 minuten

Vandaag heb ik weer een fijn tussendoortje voor jullie: notenrepen met havermout, blauwe bessen en chocolade. Het is een reep die je niet hoeft te bakken, want je maakt hem in de vriezer! (of in de koelkast, maar dan moet je iets langer wachten). Als je de juiste chocolade kiest, bevatten deze repen geen geraffineerde suikers. Kies bijvoorbeeld voor raw chocolate of Vivani 92% cacao. Deze wordt gemaakt met kokosbloesemsuiker. Je kunt ook, net als ik, chocolate chips nemen, maar dan zijn ze weer net een tikkeltje minder gezond. De repen bevatten door de noten veel eiwitten en goede vetten. Ze zijn dan ook prefect voor bijvoorbeeld na het sporten. Ik nam als notenpasta de gemengde notenpasta van Body & Fit shop, maar je kunt ook voor pindakaas gaan of cashewpasta. Trouwens, vervang je de honing door maple syrup, dan is je recept compleet vegan!

Gezonde notenreep met blauwe bessen
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 210 gram notenpasta naar keuze (pindakaas
- 40 gram honing
- 120 ml gesmolten kokosolie
- 20 gram kokosrasp
- 30 gram amandelschaafsel
- 160 gram havermout
- 70 gram blauwe bessen
- 75 gram pure chocolade (grofgehakt of gebruik chocolate chips)
Benodigdheden
- vierkant bakblik
- bakpapier
Instructies
- Meng in een grote kom de notenpasta met de honing en kokosolie.
- Meng vervolgens de kokosrasp, amandelschaafsel, havermout en chocolade er doorheen.
- Als laatste meng je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
- Bkleed het bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over het bakblik.
- Zorg ervoor dat je het goed aandrukt en dat het mengsel ca. 1 cm hoog is.
- Zet het vervolgens een half uurtje in de vriezer en snijd met een scherp mes in repen.
- Bewaar de repen in de koelkast.
Ooooh dit ziet er zo lekker uit! Ik wil dit heel graag eens een keer maken.
Liefs Iep
http://www.mevrouw-iep.blogspot.nl