AVG’tje 2.0: Quinoa gehaktballetjes met bloemkoolpuree

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eten jullie weleens een AVG'tje? Oftewel: aardappelen-groenten-vlees? Ik laat jullie een leuke én gezonde variant hierop zien: gehaktballen en bloemkool, maar dan net iets anders dan je het normaal zou eten. Door de gehaktballetjes te verrijken met een beetje quinoa, krijg je een lekkere structuur, en krijg je veel calcium, magnesium, vitamine B en eiwitten binnen. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Onderschat ook vooral de bloemkool niet. Met 100 gram gekookte bloemkool heb je al 73% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine C binnen!

AVG’tje 2.0: Quinoa gehaktballetjes met bloemkoolpuree

AVG’tje 2.0: Quinoa gehaktballetjes met bloemkoolpuree

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes
  • 30 gram ongekookte quinoa
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 tl ketchup*
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 takjes koriander (grofgehakt)
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • Voor de puree
  • 1 bloemkool
  • 1 klontje boter (+/- 25 gram)
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • * kies voor een ketchup met zo min mogelijk toegevoegde suiker of vervang het door tomatenpuree met een scheutje azijn.

Benodigdheden

  1. keukenmachine of staafmixer
  2. koekenpan

Instructies

  1. Spoel de quinoa goed af en kook deze in ruim water, totdat de quinoa gaar is. (Kijk op de verpakking hoe lang dat is. Bij mij was dat 11 minuten).
  2. Wanneer de quinoa gaar is, spoel je het af met koud water en laat je het goed uitlekken.
  3. Was de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes.
  4. Kook gedurende 13 minuten.
  5. Meng het gehakt met de quinoa, ei, zout, peper, koriander, ui, knoflook en ketchup en vorm er 10 gehaktballetjes van.
  6. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de gehaktballen aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en gaar de gehaktballen nog zo'n 5-7 minuten zodat ze van binnen ook gaar zijn.
  7. Laat de bloemkool uitlekken en top met de boter, nootmuskaat, peper, zout en knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine totdat je een gladde, luchtige puree hebt.
  8. Serveer de bloemkoolpuree met de gehaktballetjes.

2 reacties op “AVG’tje 2.0: Quinoa gehaktballetjes met bloemkoolpuree

  • Simone

    Mmm, heerlijk. Ik heb laatst in Leuven voor het eerst bloemkoolpuree gegeten en het was zo ontzettend lekker. En ik vind quino ook heerlijk, dus ben ontzettend benieuwd naar deze combinatie!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.