Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

Ik kan niet geloven dat ik dit recept niet eerder met jullie heb gedeeld. Het is namelijk zo een klassieker en voor mij één van de eerste gerechten die ik leerde maken. De vorige keren dat we dit maakten was het resultaat alleen niet fotogeniek genoeg en tja, dan moeten we ons maar opofferen en het nog een keertje eten ;-). Het fijne is dat je helemaal geen vet of iets dergelijks gebruikt omdat je de zalm als het ware stoomt in het bakpapier pakketje. Daarnaast is het een supersnel gerecht. Binnen 20 minuten staat dit op tafel!

Ingrediënten

  • 2
  • zalmfilets
  • (à 160 gram per stuk)
  • 1
  • bosui
  • 1
  • rode peper
  • 1
  • limoen
  • 1 cm
  • verse gember
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  1. 2 vellen bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de bosui en de peper in dunne ringetjes. De gember schil je en snijd je vervolgens fijn of je kunt hem raspen.
  3. Leg op ieder van de vellen bakpapier 1 stuk zalm, in het midden van het papier.
  4. Besprenkel de beide zalmfilets met limoensap.
  5. Verdeel vervolgens de bosui, peper en gember over de zalmfilets en maak af met een beetje (zee)zout.
  6. Breng vervolgens de twee kanten van het papier naar elkaar toe en rol naar beneden. Vouw vervolgens de flappen aan de buitenkant ook dicht zodat het pakketje goed dicht zit.
  7. Leg de pakketjes op een rooster en bak gedurende 15 minuten gaar.
  8. Serveer met bijvoorbeeld gepofte tomaten en couscous.
4 mensen willen het maken
5 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *