Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

  • voor 2 personen
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kan niet geloven dat ik dit recept niet eerder met jullie heb gedeeld. Het is namelijk zo een klassieker en voor mij één van de eerste gerechten die ik leerde maken. De vorige keren dat we dit maakten was het resultaat alleen niet fotogeniek genoeg en tja, dan moeten we ons maar opofferen en het nog een keertje eten ;-). Het fijne is dat je helemaal geen vet of iets dergelijks gebruikt omdat je de zalm als het ware stoomt in het bakpapier pakketje. Daarnaast is het een supersnel gerecht. Binnen 20 minuten staat dit op tafel!

Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets (à 160 gram per stuk)
  • 1 bosui
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 cm verse gember
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. 2 vellen bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de bosui en de peper in dunne ringetjes. De gember schil je en snijd je vervolgens fijn of je kunt hem raspen.
  3. Leg op ieder van de vellen bakpapier 1 stuk zalm, in het midden van het papier.
  4. Besprenkel de beide zalmfilets met limoensap.
  5. Verdeel vervolgens de bosui, peper en gember over de zalmfilets en maak af met een beetje (zee)zout.
  6. Breng vervolgens de twee kanten van het papier naar elkaar toe en rol naar beneden. Vouw vervolgens de flappen aan de buitenkant ook dicht zodat het pakketje goed dicht zit.
  7. Leg de pakketjes op een rooster en bak gedurende 15 minuten gaar.
  8. Serveer met bijvoorbeeld gepofte tomaten en couscous.

Een reactie op “Zalm en papillotte (zalmpakketjes uit de oven)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.