Pizza met zalm, mozzarella en rucola

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je eenmaal zelf je pizza's maakt (en dan bedoel ik inclusief de bodem), wil je niet anders meer. Voor deze pizza met zalm gebruikten we dan ook het pizzadeeg wat we zelf maakten volgens dit recept. Geloof ons, het is het echt waard om eens te proberen! Heb je weinig tijd, dan kun je uiteraard ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken. Net wat je zelf fijner vindt!

Een pizza met zalm is echt een aanrader! Misschien ken je pizza met tonijn al, maar pizza met zalm is ook hartstikke lekker. Gebruik warmgerookte zalm of (koud)gerookte zalm. Voor zwangere vrouwen is bijvoorbeeld de warmgerookte zalm een mooi alternatief. Deze pizza voelt heel luxe en smaakt superlekker. Maak er 1 grote pizza van of maak mini-pizza's.

Pizza met zalm, mozzarella en rucola

Pizza met zalm, mozzarella en rucola

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (gekocht of zelfgemaakt. Zie intro voor recept voor pizzadeeg)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 200 ml passata di pomodoro
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1 bol mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 tl oregano
  • zwarte peper
  • 50 gram rucola
  • 1 el kappertjes

Benodigdheden

  1. pizzasteen (optioneel)
  2. pizzasnijder of scherp mes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Prepareer zo nodig je pizzabodem door hem, indien nodig, uit te rollen.
  3. Knijp het teentje knoflook uit en meng dit, samen met de oregano door de passata
  4. Verdeel deze saus over beide pizza's, gevolgd door de basilicum.
  5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel ook deze over de pizzabodems gevolgd door de zalm en ui en bak in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Haal de pizza uit de oven en strooi er wat rucola en kappertjes overheen.

2 reacties op “Pizza met zalm, mozzarella en rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *