Pizza met zalm, mozzarella en rucola

  • voor 2 personen
Pizza met zalm, mozzarella en rucola

Als je eenmaal zelf je pizza's maakt (en dan bedoel ik inclusief de bodem), wil je niet anders meer. Voor deze pizza met zalm gebruikten we dan ook het pizzadeeg wat we zelf maakten volgens dit recept. Geloof ons, het is het echt waard om eens te proberen! Heb je weinig tijd, dan kun je uiteraard ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken. Net wat je zelf fijner vindt!

Ingrediënten

  • 2
  • pizzabodems
  • (gekocht of zelfgemaakt. Zie intro voor recept voor pizzadeeg)
  • 100 gram
  • gerookte zalm
  • 200 ml
  • passata di pomodoro
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • rode ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 bol
  • mozzarella
  • 10 blaadjes
  • basilicum
  • 1 tl
  • oregano
  • zwarte peper
  • 50 gram
  • rucola
  • 1 el
  • kappertjes

Benodigdheden

  1. pizzasteen (optioneel)
  2. pizzasnijder of scherp mes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Prepareer zo nodig je pizzabodem door hem, indien nodig, uit te rollen.
  3. Knijp het teentje knoflook uit en meng dit, samen met de oregano door de passata
  4. Verdeel deze saus over beide pizza's, gevolgd door de basilicum.
  5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel ook deze over de pizzabodems gevolgd door de zalm en ui en bak in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Haal de pizza uit de oven en strooi er wat rucola en kappertjes overheen.
7 mensen willen het maken
12 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, mijn naam is Jerôme. Ik fotografeer en schrijf voor Myfoodblog en onderhoud de website. Ik maak gerechten die geïnspireerd zijn op keukens uit de hele wereld. Van eenvoudig tot meer complex voor speciale gelegenheden. Hierbij houd ik van het mooi opdienen en een goed gecombineerd glas wijn. Heb je vragen over een van mijn berichten, laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *