Pizza met zalm, mozzarella en rucola
- Door Jerome de Groot
- Italiaans
- voor 2 personen

Als je eenmaal zelf je pizza's maakt (en dan bedoel ik inclusief de bodem), wil je niet anders meer. Voor deze pizza met zalm gebruikten we dan ook het pizzadeeg wat we zelf maakten volgens dit recept. Geloof ons, het is het echt waard om eens te proberen! Heb je weinig tijd, dan kun je uiteraard ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken. Net wat je zelf fijner vindt!

Pizza met zalm, mozzarella en rucola
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 pizzabodems (gekocht of zelfgemaakt. Zie intro voor recept voor pizzadeeg)
- 100 gram gerookte zalm
- 200 ml passata di pomodoro
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 1 bol mozzarella
- 10 blaadjes basilicum
- 1 tl oregano
- zwarte peper
- 50 gram rucola
- 1 el kappertjes
Benodigdheden
- pizzasteen (optioneel)
- pizzasnijder of scherp mes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Prepareer zo nodig je pizzabodem door hem, indien nodig, uit te rollen.
- Knijp het teentje knoflook uit en meng dit, samen met de oregano door de passata
- Verdeel deze saus over beide pizza's, gevolgd door de basilicum.
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel ook deze over de pizzabodems gevolgd door de zalm en ui en bak in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal de pizza uit de oven en strooi er wat rucola en kappertjes overheen.
Een heel ander soort pizza dan ik normaal maak. Hij smaakte prima, een lekkere combinatie.
Super om te horen!