Italian cuisine: Pizza met een superdunne bodem

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals jullie eerder lazen, waren we in oktober naar Rome. De lekkerste pizza's aten we bij Pizzarium van Gabriele Bonci. De pizza's waren heerlijk dun en heel knapperig, afgemaakt met klassieke toppings en nieuwe variaties. Ik probeerde de pizza na te maken en dat is heel aardig gelukt. Volgens Jerôme zelfs een van de lekkerste dingen die ik ooit heb gemaakt...

Deze pizza lijkt moeilijk, maar is dat helemaal niet. In het uurtje dat de pizza aan het rijzen is, kun jij lekker even wat anders doen. Maak met dit recept pizza zoals in Italië!

Italian cuisine: Pizza met een superdunne bodem

Italian cuisine: Pizza met een superdunne bodem

  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Pizzabodem:
  • 250 g tarwebloem
  • 250 g speltbloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • Topping; bijvoorbeeld:
  • passata di pomodoro (gezeefde tomaat)
  • 2 paprika's in dunne reepjes
  • 20 olijven gehalveerd
  • 2 tomaten in plakjes
  • 100 g geraspte pizza kaas
  • 2 el verse basilicum fijngesneden plus extra om te garneren

Benodigdheden

  1. deegroller
  2. pizzasteen (optioneel)

Instructies

  1. Doe de bloem, peper en zout in een kom. In een andere kom meng je het gist met het water. Laat 10 minuten staan op een warme plek, bijvoorbeeld naast de verwarming. Roer de olijfolie en honing na 10 minuten door het gistmengsel heen en giet dit vervolgens bij het bloemmengsel.
  2. Bestuif je werkblad met voldoende bloem en kneed het deeg totdat het soepel is. Dit is ongeveer een minuut of 10.
  3. Bestrijk een schone kom met olijfolie en leg hier de deegbal in. Dek af met een theedoek en leg weer op een warme plek. Laat het deeg hier 1 uur rijzen. Als het goed is, is het deeg nu verdubbeld in volume.
  4. Verwarm de oven voor op 220 C.
  5. Bestuif je werkblad weer met bloem en verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Bestuif de bovenkant van het deeg ook en rol met een deegroller dun uit. Draai het deeg elke keer een kwartslag om het zo gelijkmatig uit te rollen.
  6. Leg het uitgerolde deeg , met behulp van de deegroller, op een pizzasteen die je licht met olijfolie hebt ingesmeerd óf op bakpapier op een bakblik en leg nu je topping erop. Begin met de tomatensaus (passata) die je met een lepel over het deeg heen smeert. Doe hier wat basilicum op, de rest van de groenten en wat je maar wilt en maak af met geraspte kaas.
  7. Bak 15 - 20 minuten, totdat de zijkanten knapperig zijn en garneer eventueel met basilicum.
Tip: ook lekker is, om nadat de pizza uit de oven komt er nog een handje verse rucola op te leggen! Wat is jouw favoriete pizzatopping? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *