Hotspots: eten in Rome

Hotspots: eten in Rome

 

restaurants Rome

Vol inspiratie ben ik dit weekend terug gekomen van een paar dagen Rome. Wat hebben we lekker gegeten! Ik neem jullie mee langs onze culinaire highlights van de reis.

De beste panini!

panini Rome

Als ik eraan terugdenk, loopt het water me in de mond… Het brood was knapperig, warm, vol van smaak en had ‘body’. Ik had een broodje taleggio bacon en artisjok, vriendlief J. een met bresaola, mozzarella en rucola. Vlakbij het Vaticaan, op de Piazza Resorgimento vind je deze onopvallende broodjeszaak. Ze hebben ontzettend veel keuze, allemaal verschillende belegcombinaties. Het is er altijd druk, maar wij konden gelukkig nog een plaatsje scoren in het kleine zitgedeelte achterin met vier tafels en wat barkrukken. Overigens geldt hier wat bij veel Italiaanse koffie- en broodjeszaken geldt: als je aan de bar eet in plaats van aan tafel, ben je minder kwijt. Een broodje aan de bar was hier 4 euro, aan tafel 6 euro. 200 gradi, Piazza Risorgimento 3, Rome, www.duecentogradi.it.

Lekkere ijsjes in de achtertuin van de Paus

Rond hetzelfde Piazza Resorgimento, in de buurt van de Sint Pieter en Vacticaanstad, is een ‘gelateria’ met ijs dat ‘artigianale’ en ‘produzione propia’ is. Oftewel, het is ambachtelijk ijs dat ze zelf maken. Dat proef je én dat zie je. Geen gifgroene of knalblauwe ijsjes, maar alles in natuurlijke kleuren. Mijn pistache-ijs smaakte écht naar pistache! Dat klinkt heel gek, maar in de praktijk is dit vaak niet zo vanzelfsprekend. Old Bridge Gelateria,Viale Bastioni di Michelangelo 5, Rome, gelateriaoldbridge.com/en/.

Pizza zoals pizza bedoeld is

Op een plek waar je het niet zou verwachten, midden in een woonwijk buiten het centrum, zit naar eigen zeggen, een begrip in Rome: Gabriele Bonci’s Pizzarium. In Pizzarium kun je ‘pizza by the slice’ kopen van uitstekende kwaliteit. Een heerlijk dunne, knapperige bodem met toppings als ricotta en courgette, pomodori, aardappels en prosciutto, calzones met ‘porchetta’ of met kalkoen. Overigens is een pizza hier afhalen en staand eten niet veel goedkoper dan in een restaurant een pizza nuttigen, maar de kwaliteit is dan ook top. Pizzarium, Via della Meloria 43, Rome.

Huisgemaakte pasta

Ronddolend door de kleine, pittoreske straatjes van de wijk Trastevere kwamen we deze fijne ‘hosteria’ tegen. Het knusse restaurant is druk, met vooral veel locals. Boven, in de ‘vide’ is één tafel. Beneden is plaats voor zo’n 25 man. Ook de kaart is klein met slechts een dozijn pastagerechten, maar wat ze doen, doen ze goed. Alle pasta is huisgemaakt en zowel de ravioli met tomaat en basilicum als de linguini met venusschelpen en gamba’s waren zeer smakelijk. En dat alles voor een zeer schappelijke prijs. Oja, ze schijnen hier ook de lekkerste tiramisù van Rome te hebben! Hosteria Le mani in pasta, Via dei Genovesi 37, Rome, www.lemaniinpasta.com.

Pizza’s eten met de locals

“When in Rome, do as the Romans”…. and go to Leoncino. Gelegen bij de Via del Corso en de P.C. Hooftstraat van Rome, de Via Condotti, is Leoncino een pizzeria met de cliché ruitjestafelkleden, obers die er al sinds de oprichting lijken te werken en… goede pizza’s voor een zeer goede prijs. Locals lijken de weg naar Leoncino goed te kennen en dat is niet gek. Pizza’s van Pizzarium zijn wel iets beter, maar naar Leoncino ga je ook deels voor de sfeer. Pizzeria al Leoncino, Via del Leoncino 28, Rome.

Mensen kijken op de Spaanse Trappen

Op vrijdagavond ga je tussen locals en toeristen op de Spaanse Trappen zitten met je ijsje van Barcaccia. Prima ijs! Gelateria Barcaccia, Piazza di Spagna 71, Rome.

Grote salades op de Campo di Fiori

Heb je even genoeg van de pasta’s, pizza’s en pannini? Ga dan naar La Maranega op de Campo di Fiori voor een salade. Op veel plaatsen in Rome was een salade een bord sla. Bij La Maranega zijn het grote, verse en goedgevulde salades met grote broodcroutons erin. Bijvoorbeeld een salade met peer en gorgonzola of een Ceasar salad. Voor als je even wat anders wil. La Maranega, Piazza Campo dei Fiori 47, Rome.

Niet-traditioneel

Naar de relaxte wijk Monti, gingen we speciaal voor dit restaurant. Onze beste vriend deze vakantie, de Lonely Planet, had l’Asino d’oro van harte aanbevolen vanwege de lekkere, niet-traditionele creaties. We hebben er heerlijk gegeten! Inclusief een fles wijn waren we 70 euro kwijt (hoofd- en nagerecht). Ik dacht te begrijpen wat ik had besteld, toch niet, bleek later. Het was erg lekker, maar ik hoorde, toen ik het eenmaal op had, dat het zwezerik was en ik eet geen orgaanvlees. Nouja, nu dus wel een keertje ;-). Ik kreeg er een bessensaus bij en een meloen en ricotta ‘salade’, J. had een heel mals konijn. Als dessert hadden we een chocolade-gemberpudding en een pudding van een speciaal soort druif. Jammie! l’Asino d’oro, Via del Boschetto 73, Rome.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Hotspots: eten in Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *