Wraps met pulled beef (de lekkerste die je ooit hebt geproefd!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Wraps met pulled beef (de lekkerste die je ooit hebt geproefd!)

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al eerder een recept voor pulled chicken en vandaag is het tijd voor pulled beef.

Écht de allerlekkerste pulled beef!

Ik heb het recept geperfectioneerd en my oh my, it's soooo good! Echt hoor, het is het zo waard! Het moet 6 uur staan pruttelen omdat het dan echt uit elkaar valt, maar hands-on time is maar een minuut of 15.Tip: maak extra en vries een deel in. Deze pulled beef smaakt namelijk niet alleen lekker met een wrap, guac en rode (spits)kool, maar ook met bijvoorbeeld een zoete aardappel stamppot! Die rode spitskool was overigens groente van de maand bij Appie, maar ik weet niet of het blijvend in het assortiment zit. Je kunt als alternatief gewone kool, spitskool of rode kool nemen. De tortilla's die ik gebruikte zijn zelfgemaakt, maar je kunt uiteraard ook gewoon tortilla wraps kopen. Het recept voor mijn  super easy tortilla's vind je hier!

Vind je deze pulled beef lekker? Probeer dan ook eens ons frietje stoofvlees of de Italiaanse pasta al ragù.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • sukadelappen
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 1/2 tl
  • komijnzaad
  • 1/4 tl
  • korianderzaad
  • 1/4 tl
  • chilipoeder
  • 2
  • laurierbladeren
  • 1
  • rundvleesbouillonblokje
  • 1.5 liter
  • kokend water
  • 2 el
  • tomaten ketchup
  • 1/2 tl
  • azijn
  • Voor erbij:
  • 4 tortilla wraps
  • 1/2 rode spitskool
  • of gewone (spits)kool
  • guacamole

Benodigdheden

  1. zware gietijzeren pan
  2. zeef

Instructies

  1. Kruid de sukadelappen in met gerookt paprikapoeder, bruine basterdsuiker, kaneel, komijnzaad, korianderzaad en chilipoeder.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in. Bak het vlees aan zodat het van buiten bruin wordt. Voeg het water, bouillonblokje en laurierbladeren toe.
  3. Draai het vuur op z'n allerlaagste en doe de deksel op de pan. Laat het 6 uur op laag vuur sudderen. Check af en toe of er nog genoeg water in de pan zit (het vlees moet constant onder water staan).
  4. Na 6 uur haal je het vlees uit de pan. Haal het vocht door een zeef zodat er geen stukjes meer in zitten. Doe het vocht weer terug in de pan. Draai het vuur hoog zodat de jus kan inkoken.
  5. Intussen trek je met 2 vorken het vlees uit elkaar. Als het goed is gaat dat inmiddels bijna vanzelf omdat het vlees door het lange koken al van zichzelf uit elkaar valt.
  6. Laat de jus inkoken totdat ongeveer de helft is verdampt en het dus goed is ingedikt. Draai het vuur weer laag en voeg ketchup en azijn toe.
  7. Doe het vlees erbij en schep het om. Je pulled beef is nu klaar!
  8. Doe wat guacamole op de tortilla, gevolgd door wat rode spitskool die je in dunne reepjes hebt gesneden. Maak af met de pulled beef.
75 mensen willen het maken
77 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

8 responses to “Wraps met pulled beef (de lekkerste die je ooit hebt geproefd!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *