Wraps met pulled beef (de lekkerste die je ooit hebt geproefd!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al eerder een recept voor pulled chicken en vandaag is het tijd voor pulled beef.

Écht het allerlekkerste pulled beef recept!

Ik heb het recept geperfectioneerd en my oh my, it's soooo good! Echt hoor, het is het zo waard! Het moet 6 uur staan pruttelen omdat het dan echt uit elkaar valt en dat is wat je wil. Doordat het uit elkaar valt, kun je het met twee vorken makkelijk uit elkaar trekken (voila, pulled). De hands-on time is maar een minuut of 15. Ideaal, want je hebt er dus zelf weinig omkijken aan. Deze pulled beef kan ze pulled pork naar de kroon steken hoor! Ik at hem dus in een tortilla wrap, maar je kunt hem op heel veel andere manieren ook heerlijk eten. Een paar suggesties:
  • Pulled beef taco's
  • Pasta met pulled beef
  • Burger, beetje sloppy joe style
  • Stamppot
  • Als topping voor nachos 
Tip: maak extra en vries een deel in. Zo kun je hier extra vaak van genieten. Gewoon een paar uur van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. Vervolgens verwarm je het zachtjes in een pan (eventueel met een beetje extra water).

Met guacamole en zure room

Deze pulled beef smaakt namelijk niet alleen lekker met een wrap, guac, zure room en rode (spits)kool, maar ook met bijvoorbeeld een zoete aardappel stamppot! Die rode spitskool was overigens groente van de maand bij Appie, maar ik weet niet of het blijvend in het assortiment zit. Je kunt als alternatief gewone kool, spitskool of rode kool nemen. De tortilla's die ik gebruikte zijn zelfgemaakt, maar je kunt uiteraard ook gewoon tortilla wraps kopen. Het recept voor mijn  super easy tortilla's vind je hier! Vind je deze pulled beef lekker? Probeer dan ook eens ons frietje stoofvlees of de Italiaanse pasta al ragù.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • sukadelappen
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 1/2 tl
  • komijnzaad
  • 1/4 tl
  • korianderzaad
  • 1/4 tl
  • chilipoeder
  • 2
  • laurierbladeren
  • 1
  • rundvleesbouillonblokje
  • 1.5 liter
  • kokend water
  • 2 el
  • tomaten ketchup
  • 1/2 tl
  • azijn
  • Voor erbij:
  • 4 tortilla wraps
  • 1/2 rode spitskool
  • of gewone (spits)kool
  • guacamole

Benodigdheden

  1. zware gietijzeren pan
  2. zeef

Instructies

  1. Kruid de sukadelappen in met gerookt paprikapoeder, bruine basterdsuiker, kaneel, komijnzaad, korianderzaad en chilipoeder.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in. Bak het vlees aan zodat het van buiten bruin wordt. Voeg het water, bouillonblokje en laurierbladeren toe.
  3. Draai het vuur op z'n allerlaagste en doe de deksel op de pan. Laat het 6 uur op laag vuur sudderen. Check af en toe of er nog genoeg water in de pan zit (het vlees moet constant onder water staan).
  4. Na 6 uur haal je het vlees uit de pan. Haal het vocht door een zeef zodat er geen stukjes meer in zitten. Doe het vocht weer terug in de pan. Draai het vuur hoog zodat de jus kan inkoken.
  5. Intussen trek je met 2 vorken het vlees uit elkaar. Als het goed is gaat dat inmiddels bijna vanzelf omdat het vlees door het lange koken al van zichzelf uit elkaar valt.
  6. Laat de jus inkoken totdat ongeveer de helft is verdampt en het dus goed is ingedikt. Draai het vuur weer laag en voeg ketchup en azijn toe.
  7. Doe het vlees erbij en schep het om. Je pulled beef is nu klaar!
  8. Doe wat guacamole op de tortilla, gevolgd door wat rode spitskool die je in dunne reepjes hebt gesneden. Maak af met de pulled beef.

10 responses to “Wraps met pulled beef (de lekkerste die je ooit hebt geproefd!)

  • Linda

    Pulled meat in welke variant dan ook is altijd overheerlijk. Het rollen in een wrap had ik dan weer niet bedacht. Door het vocht ben ik altijd genegen om het op een hard broodje met zachte binnenkant te serveren. Toch maar eens proberen met een tortilla!

    Beantwoorden
  • Luc

    Voor een extra lekkere smaak Heb ik het vlees, van de islamitische slager (vraag om wat vettere lappen) eerst een 20min in de rookoven gedaan (eiken) waarna het recept verder vervolgd, echter de gietijzeren pan in de oven op 120C graden.voor 6 uur. Tortilla’s erg lekker, maar de 2e keer met pita-broodjes gemaakt!

    Om van te watertanden…..

    Beantwoorden
  • Kitty

    Gister dit recept gemaakt maar wij vonden de smaak tegenvallen. Wij zijn best fijnproevers en vlees was erg flauw. Ik had 88ogr.vlees en kruiden dus ook er naar aangepast maar helaas. Nadat het gepulled was nog flink peper en zout bij gedaan maar smaak kwam niet ten goede. Ik heb alles in 750ml.water laten sudderen. Na de 1e wrap hebben we maar sambal toegevoegd om nog een beetje een lekkere smaak te krijgen. Niet voor herhaling vatbaar voor ons dus.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *