Basisrecept tortilla wraps

  • Voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd
Basisrecept tortilla wraps

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De oplossing: je tortilla wraps zelf maken. Dit is helemaal niet moeilijk en je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig. Bovendien kun je ze heel goed invriezen, dus maak er meteen heel veel en vries ze lekker per portie in. Ontdooi ze vervolgens in de magnetron of op laag vuur in de pan. Als je een keukenmachine hebt, maakt dit je leven een stuk gemakkelijker bij dit recept, maar met de hand kun je het ook prima kneden. Dan train je lekker je spierballen ;-).

Ingrediënten

  • 140 gram
  • witte tarwebloem
  • 100 gram
  • volkoren (rogge)meel
  • 3 el
  • olijfolie
  • 180 ml
  • koud water
  • flinke snuf
  • zeezout

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. keukenmachine (optioneel)
  3. siliconen mat (optioneel)

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Doe dit met de keukenmachine of met de hand.
  2. Verdeel het deeg in 6 stukken en maak er balletjes van.
  3. Rol de balletjes uit tot een cirkel of gebruik je handpalm.
  4. Zet de pan op hoog vuur en bak de wraps aan beide kanten ca. 1 minuut bruin totdat de wrap bellen begint te krijgen.
0 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *