7 x een lekker nachos recept voor de ultieme Nacho’s & Chill avond!

My Food Blog
7 x een lekker nachos recept voor de ultieme Nacho’s & Chill avond!

Nacho’s zijn niet meer weg te denken! Als lekker chippie op de bank met een sausje is al lang niet meer het enige wat je met nacho’s kunt doen. Je kunt ze ‘loaden’, oftewel helemaal volladen met toppings en er zo een acho schotel van maken. Je begint met een ovenschaal en lekker veel naturel nachos. Deze bedek je vervolgens met allerlei heerlijkheden. Denk aan rul gebakken gehakt, blokjes tomaat, maïs en andere groenten. Daarna eindig je meestal met een lekkere dikke laag geraspte kaas die je vervolgens in de oven laat smelten. Serveer met een dot crème fraîche of zure room en guacamole voor maximaal resultaat :-). Dat is superlekker bij de borrel, als vrijdagavond maaltijd of dus lekker op de bank met een film of serie erbij. Als je op zoek bent naar een lekker nacho recept, scroll dan snel naar beneden! We hebben er namelijk maar liefst 7 voor je verzameld, dus jouw favoriet zit er vast ook tussen.

Heb jij een ander lekker idee? Laat het vooral weten in de comments!

Internationale nacho dag

In 1943 is de nacho ‘uitgevonden’ door Ignacio Anaya en onder Spaanstaligen is de koosnaam voor mensen met de naam Ignacio, jawel: “Nacho”. Zo komt de nacho dus aan zijn naam. Inmiddels zijn nacho’s zo populair dat er zelfs een internationale nacho dag is en wel op 21 oktober. Zet het dus in je agenda om 21 oktober sowieso een recept met nacho’s te maken ;-).

Op je nacho

Nacho’s doen het  goed met kaas en guacamole, crème fraiche of zure room, tomaten en rode ui. Maar bijvoorbeeld ook met kip, mais en BBQ kruiden. Er zijn ook leuke nacho recepten met ingrediënten waar je misschien niet zo snel aan zou denken: biefstuk en pompoen bijvoorbeeld. Het is jouw feestje, dus gooi erop wat je lekker vindt! Het lekkerste vind ik zelf als het allemaal een Mexicaanse touch heeft. Maar, een beetje fusion is natuurlijk ook superlekker. Dit is trouwens echt ‘finger food’, dus het leukste is om lekker uit de schaal te eten en te dippen. Op de bank bijvoorbeeld in het weekend :-).

7 x recepten met nacho’s

Trek je onesie dus maar vast aan en zet je favo Netflix serie op. Vanavond is het nacho’s en chill met één van deze 7 nacho gerechten! Van een klassieker tot aan meer gewaagde nacho recepten….

BBQ nachoschotel
  1. Pompoen nacho’s
  2. Biefstuk nacho’s
  3. Nacho’s met gehakt en kaas
  4. Nacho schotel met BBQ pulled chicken
  5. Loaded nacho’s
  6. Mexicaanse nacho’s met maïs en tomaat
  7. Pittige nacho’s uit de oven met kip

Oh, en dan tot slot nog even de ultieme tip: heb je tortilla wraps over? Gooi ze niet (ik herhaal: niet) weg, deze kun je in de oven roosteren en je eigen nacho’s van maken!

Kun je niet genoeg krijgen en wil je nog een nachos recept bekijken? In onderstaand filmpje als bonus nog eens 4 heerlijke recepten voor loaded nachos uit de oven!

iQue aproveche!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *