Nachoschotel met BBQ pulled chicken met pittige guacamole

  • voor 4-6 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Nachoschotel met BBQ pulled chicken met pittige guacamole

Deze schotel maakten mijn vrienden en ik op een avondje Risken voor bij het borrelen, en iedereen was zo lyrisch over de schotel dat het allereerst daarna nog vaker is herhaald, en ten tweede zonde zou zijn om niet met jullie te delen. Dus, hier komt ie.De hoeveelheden zijn een beetje afhankelijk van het moment dat je de schotel wilt eten (als borrel vooraf of na het eten). Onderstaande hoeveelheden dienen voor een flinke schotel. Zo maakten wij het dubbele van onderstaande hoeveelheid op onze spelletjesavond voor 4 personen, maar als borrel op een diner hanteerde ik deze porties voor 6 personen. Dus, geheel naar eigen invulling zou ik zeggen!

Ingrediënten

  • Voor de nacho’s:
  • 1 zak
  • tortillachips naturel
  • 350 gram
  • kippendijfilet
  • 1 fles
  • BBQ saus
  • 1 blikje
  • mais
  • 1
  • rode ui
  • 1
  • jalapeño
  • 250 gram
  • cherrytomaten
  • ½ bosje
  • bosui
  • kaas naar smaak (ik heb de ene keer cottage cheese gebruikt en de andere keer geraspte cheddar i.c.m. met Parmezaanse kaas nadat je het uit de oven haalt beiden bevielen heel goed)
  • Voor de guacamole:
  • 2
  • avocado’s
  • 1
  • jalapeño
  • ½ bosje
  • bosui
  • 3 eetlepels
  • Griekse yoghurt
  • ½ bosje
  • koriander
  • sap van 1
  • limoen

Benodigdheden

  • kookpan
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
  2. Begin met het koken van de kippendijfilet, zet een pannetje met kokend water op het vuur en laat de kippendijfilet hierin gaar koken. Zodra hij gaar is (dat kun je checken door hem uit elkaar te trekken en kijken of het nog roze van binnen is), leg je het in een schaaltje waar je het met 2 vorkjes uit elkaar trekt in reepjes. Giet hier het hele flesje BBQ saus overheen en zet even apart om te marineren (±15 mins).
  3. Snij nu de rode ui en jalapeño, rasp de kaas indien nodig. Neem nu een ovenschaal, leg hier bakpapier in en strooi de tortilla’s, pulled BBQ kip, mais, rode ui, kaas en jalapeño overheen en hussel deze.
  4. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten en snijd ondertussen de cherrytomaten in halfjes en de bosui. Maak de guacamole door alle ingrediënten in een blender te gooien en fijn te malen tot een gladde substantie.
  5. Haal de ovenschaal er uit en strooi hier nu de cherrytomaten, de bosui en 1/3 van de guacamole overheen (de rest kun je er bij serveren om nog te dippen). Indien je ook nog Parmezaanse kaas gebruikte, kun je deze er nu ook nog overheen strooien.
4 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

One response to “Nachoschotel met BBQ pulled chicken met pittige guacamole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *