Hasselback krieltjes (en andere ideeën voor de nieuwjaarsborrel!)

  • voor 6 - 8 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Hasselback krieltjes (en andere ideeën voor de nieuwjaarsborrel!)

Gesponsord - Gelukkig 2017 allemaal! Dat al jullie dromen in vervulling moge gaan en dat je maar een liefdevol en gezond jaar tegemoet gaat! Na Oud & Nieuw gisterenavond staan er waarschijnlijk een heleboel nieuwjaarsborrels voor de deur. Met vrienden, familie, buren en collega's. Ikzelf kan in ieder geval zeggen dat er wel een aantal in de planning staan en ik denk dat dat bij vele van jullie niet anders zal zijn. Gezellig nog eens het nieuwe jaar inluiden en proosten op een mooi jaar. Het leek mij daarom leuk om nog een lekker borrelhapje te delen voor tijdens de nieuwsjaarsborrel. Eentje die er heel gaaf uitziet, makkelijk te maken is én die natuurlijk lekker smaakt bij prosecco. Want geen nieuwjaarsborrel zonder bubbels, toch? Ik combineerde mijn hasselback krieltjes met de Aurelia Prosecco van De Wijnbeurs, een heerlijke zachte en verfijnde prosecco met een heel licht bubbeltje. Wat ben ik blij dat dit ook de prosecco is die we tijdens ons huwelijk gaan serveren! Deze prosecco is zo lekker en zacht, hier kan ik wel de hele dag van genieten.Terug naar de hasselback krieltjes, ik maakte al eens hasselback aardappels, maar voor een borrel zijn deze krieltjes zo leuk. Vind je niet? Bovenop een dotje crème fraîche, dille en zalmeitjes. Eigenlijk een heel makkelijk borrelhapje wat er feestelijk uitziet! Naast deze hasselback aardappels is het ook leuk om gemarineerde buffelmozzarella met goed brood te serveren, patatas bravas of blini. Of wat dacht je van een Aziatisch thema met jiaozi, kip yakitori spiesjes en krabkoekjes?

Ingrediënten

  • 1 kilo
  • krieltjes
  • (met schil)
  • 200 gram
  • crème fraîche
  • 1 potje
  • zalmeitjes
  • (of andere 'kaviaar')
  • 1 tl
  • dille
  • 2 el
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • snuf
  • zeezout

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Maak met een scherp mes diepe inkepingen in de krieltjes. Zorg er daarbij voor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Tussen de inkepingen houd je circa 2 mm.
  3. Leg de krieltjes in de ovenschaal en giet olie over de aardappels heen. Strooi er peper en zout over en meng goed met je handen. Trek de aardappels voorzichtig een beetje uit elkaar zodat de inkepingen vrij zijn en hier ook olie in kan komen.
  4. Bak de aardappels in een half uur goudbruin en gaar. Laat de aardappels minstens 10 minuten afkoelen zodat ze niet te warm meer zijn.
  5. Met een kleine lepel schep je op elk van de krieltjes een beetje crème fraîche. Verdeel de dille er overheen, gevolgd door de zalmeitjes. Eet samen met de Aurelia prosecco. Cheers, op 2017!
Advertorial - i.s.m. De Wijnbeurs
6 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Hasselback krieltjes (en andere ideeën voor de nieuwjaarsborrel!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *