Jiaozi (Chinese dumplings)

  • Voor 4-6 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Jiaozi (Chinese dumplings)

"Koken doe je met al je zintuigen," zo begon chef Marc de workshop Aziatisch koken bij Keizer Culinair.  Het gezelschap was bont: kookfanaten, vriendinnen, moeder en kind, partners en dus bloggers. In groepjes van 6 a 7 maakten we een compleet 4-gangen diner. Suzie van Food Idee , 5 andere gezellige hobbykoks en ikzelf gingen aan de slag met ons Aziatische diner. Fijn: we hoefden zelf niet af te wassen. De workshop werd gegeven in samenwerking met de Aziatische supermarkt Amazing Oriental, dus de producten die we gebruikten waren allemaal afkomstig van deze mega-toko. Aangezien ik tot chef-kok van ons groepje werd benoemd moest ik, naast het bereiden van mijn eigen gerecht, alles goed in de gaten houden. Een hele leuke ervaring om eens chef-kok voor één dag te zijn :). Wat maakten we? Chinese pasteitjes (Jiaozi). Speciaal voor mij een vega versie i.p.v. met karbonade. Daarna volgde de kruidige laksa soep met tempeh, kip rendang en een matcha roomijs. Ik geloof dat de pasteitjes en de rendang het meeste in de smaak vielen. Het matcha ijs was door de specifieke smaak voor de meeste mede-cursisten niet iets wat ze nog eens zouden maken. Het leek mij leuk om een vereenvoudigde versie van het Jiaozi recept met jullie te delen, met dus paddestoelen in plaats van varkensvlees. Scroll naar onderen voor een complete sfeerimpressie. En, wil je ook eens een workshop Aziatisch koken meemaken? Houd dan komende week dit blog héél goed in de gaten. Ik mag maar liefst 13 kaarten weggeven! Dus, like alvast mijn Facebookpagina en mis niets....

Ingrediënten

  • 1 pak
  • kant-en-klare dumplingvellen
  • 1/2 el
  • maizena
  • 1/2 tl
  • bruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 1/2 el
  • rijstwijn
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 el
  • sesamolie
  • 1/2 el
  • koud water
  • 12 shiitake
  • paddenstoelen
  • (fijngesneden)
  • 100 gram
  • paksoi
  • (fijngesneden)
  • 2
  • bosuien
  • (fijngesneden)
  • 1/2 tl
  • geraspte gember
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • snufje
  • witte peper

Benodigdheden

  1. stoommand (optioneel)
  2. pan

Instructies

  1. Meng in een kom de sojasaus, rijstwijn, water, sesamolie, witte peper, maizena en suiker.
  2. Voeg vervolgens de shiitake, bosui, paksoi, gember en knoflook toe.
  3. Neem nu een deegvel in je hand en plaats 1 theelepel vulling in het midden. Bestrijk de randen met water en vouw nu dicht. Druk met de achterkant van je vork goed dicht zodat ze tijdens het koken niet open springen.
  4. Je kunt de dunplings vervolgens koken of stomen. Om ze te koken breng je een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook je de dumplings hier 10 minuten in. Om ze te stomen breng je 2 liter water aan de kook. Leg de dumplings in de stoommand en stoom ze gedurende 12 minuten.
  5. Serveer de dumplings met een soja-bosui saus!
[caption id="attachment_4290" align="alignnone" width="778"]Keizer culinair chef Marc De chef geeft even een demo[/caption] [caption id="attachment_4294" align="alignnone" width="778"]De Laksa soep in the making De Laksa soep in the making[/caption] [caption id="attachment_4293" align="alignnone" width="778"]terwijl wij kookten werd de tafel gedekt... terwijl wij kookten werd de tafel gedekt...[/caption] eten bij Keizer culinair [caption id="attachment_4295" align="alignnone" width="778"]Cheers :) Cheers :)[/caption] [caption id="attachment_4296" align="alignnone" width="778"]Laksa soep Laksa soep[/caption]
18 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Jiaozi (Chinese dumplings)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *