
Hoe maak je nou lekkere krabkoekjes? heel simpel: als basis neem je krab uit blik, daar doe je ei en paneermeel bij en kruiden die je lekker vindt. Ik vind het het lekkerste als het pit heeft en doe dit door gember, rode peper en platte peterselie te gebruiken. Bij voorkeur gebruik ik verse gember, maar helaas, die was op! Gemberpoeder will do :-).

Krabkoekjes
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blikje krabvlees (180 gram)
- 1 el platte peterselie
- 1 rode peper
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 bosuien
- 2 eieren
- 10 el paneermeel
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- blender of hakmolen
- koekenpan
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en meng tot een glad papje.
- Vorm er met een lepel bolletjes van.
- Zet de koekenpan op hoog vuur, giet er olijfolie in en leg een paar van de 'bolletjes' erin. Druk ze goed aan en keer ze regelmatig om. Bak ze aan beide kanten bruin.
- Lekker met zoete chilisaus en een salade!