Mango trifle met witte chocolade en bitterkoekjes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Jerome noemt het altijd steevast "zo'n dessert in een glaasje". Een trifle is bij ons een geliefd dessert; het is supermakkelijk te maken, ziet er leuk uit en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant, met mango, bitterkoekjes, munt en witte chocolade is een blijvertje. Fris en toch zoet. Het perfecte dessert als je gaat eten met vrienden!

Mango trifle met witte chocolade en bitterkoekjes

Mango trifle met witte chocolade en bitterkoekjes

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 ml verse slagroom
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram witte chocolade (druppels of een chocoladereep in kleine stukjes gebroken)
  • 1 takje munt
  • 1 mango
  • 8 bitterkoekjes
  • oranjebloesemwater (optioneel)

Benodigdheden

  1. handmixer, keukenmachine of garde
  2. kleine sauspan
  3. 2 glazen

Instructies

  1. Verwarm op een laag vuur, in de kleine pan 50 ml slagroom met de witte chocolade totdat de chocolade is gesmolten.
  2. Draai het vuur uit en laat het mengsel even afkoelen.
  3. Snijd de mango in blokjes. Leg de blokjes in een kommetje en besprenkel met oranjebloesemwater (optioneel). Snijd de munt fijn en verdeel dit over de mango.
  4. Klop met de keukenmachine, handmixer of garde de resterende slagroom lobbig, nét niet stijf dus, maar wel dik en romig.
  5. Meng nu de Griekse yoghurt hier doorheen, gevolgd door het witte chocolade mengsel. Klop niet te lang. Je wilt de luchtige structuur van de slagroom behouden.
  6. Verdeel over 2 glazen 6 bitterkoekjes (3 per glas dus). Houd de rest apart.
  7. Verdeel nu de helft van het mango mengsel over de glazen en houd de rest apart.
  8. Schep nu een laagje room op de glazen en ga weer verder met een laagje mango.
  9. Tot slot weer een laagje room en decoreer met de overgebleven bitterkoekjes.

3 reacties op “Mango trifle met witte chocolade en bitterkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *