Vis en courgette schotel

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms gooien we gewoon wat bij elkaar en ... hé, het blijkt reuze lekker! Zo ook deze keer. Jerome ging koken met restjes die we hadden. Zo hadden we nog twee visfilets in de vriezer liggen, een courgette en een rode peper. Het werd deze maaltijd met een beetje rijst. Want tja, dat hebben we ook altijd in huis aangezien ik altijd meteen de 5 kilo-zakken rijst koop :-).

Vis en courgette schotel

Vis en courgette schotel

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 visfilets bijvoorbeeld kabeljauw of een andere witvis
  • 1 courgette (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • witte rijst om erbij te serveren

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Snijd de rode peper in dunne reepjes en verwijder desgewenst (een deel van) de zaadjes. Hou je van pittig? Laat de zaadjes dan zitten.
  2. Meng in een kom de courgetteblokjes, peper, sojasaus en gemberpoeder.
  3. Snijd de citroen in tweeën en pers een helft uit boven het courgette mengsel. De andere helft van de citroen snijd je in plakjes.
  4. Zet de pan op hoog vuur en giet er olie in. Leg de vis erin, strooi er wat zwarte peper overheen en bedek met citroenplakjes. Bak de vis op hoog vuur aan beide kanten bruin.
  5. Voeg aan het einde het courgette mengsel mee en bak dit 2 à 3 minuten mee.
  6. Serveer met witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *