Chicken parmigiana (ovenschotel met kip en kaas)
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Ondanks de naam zou vermoeden is dit niet een traditioneel Italiaans gerecht. Het is wel gebaseerd op de klassieke Parmigiana di melanzane (aubergine gelaagd met Parmezaanse kaas), maar dit lekkere gerecht vind je voornamelijk in Amerika, Canada en Australië. De Chicken Parmigiana is een ovengerecht bestaande uit een laagje tomatensaus, zelfgemaakte, kazige 'kipschnitzels' en een laagje mozzarella. Ik ben zelf erg kieskeurig als het om mozzarella gaat. De 'normale' mozzarella vind ik persoonlijk weinig smaak hebben, dus ga ik altijd voor de buffelmozzarella. Je kunt dus, als je wil, ook regulier mozzarella gebruiken, maar hij wordt wel echt lekkerder als je de buffelversie gebruikt ;-).
Wij aten het gerecht met pasta olio e aglio.
Chicken parmigiana (ovenschotel met kip en kaas)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 350 gram kipfilethaasjes
- 60 gram paneermeel
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 300 ml passata di pomodoro
- 1 tl oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 bol buffelmozzarella (125 gram)
- scheutje olijfolie
- zwarte peper
Benodigdheden
- ovenschaal
- koekenpan
Instructies
- Meng het paneermeel en de Parmezaanse kaas in een diep bord. Houd een klein beetje van de kaas achter om zometeen op de bovenkant te strooien. Breng het mengsel op smaak met wat peper.
- Klop de eieren los en haal hier de kip doorheen. Haal de kip vervolgens door het kaasmengsel en leg op een schoon bord. Herhaal dit totdat alle kipfilethaasjes bedekt zijn.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak de kipfilethaasjes hierin goudbruin en gaar. Nadat de buitenkant mooi bruin is draai je het vuur wat lager zodat het niet verbrandt, maar de binnenkant wel gaar wordt.
- Haal ze uit de pan en leg ze op een schoon bord.
- Verwarm intussen de oven op 220 C.
- Maak de pan schoon en zet hem op een middelhoog vuur. Giet er wat olijfolie in en pers de knoflook hier boven uit. Bak kort en doe dan de tomatensaus erbij met de oregano en wat peper. Haal na enkele minuten uit de pan en giet in de ovenschaal.
- Leg nu de kipschnitzels er bovenop.
- Snijd de mozzarella in plakjes en bedek de kip hiermee. Strooi er tot slot wat Parmezaanse kaas overheen.
- Bak de chicken pagmigiana 4 minuten of totdat de kaas smelt.
- Lekker met deze pasta!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 446 | Calorieën uit vetten 247 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 60% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen