Groene doperwtensoep met munt

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Groene doperwtensoep met munt

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb standaard een fles "kookwijn" staan in mijn koelkast: een wijn die te oud is om zo te drinken, maar nog prima is om mee te koken. Niet weggooien dus, die restjes wijn!

Ingrediënten

  • 700 gram
  • (diepvries)erwten
  • 1
  • prei
  • 1.5 liter
  • kokend water
  • 100 ml
  • witte wijn
  • (optioneel)
  • 1
  • bouillonblokje
  • 1 takje
  • munt
  • (bladeren grofgehakt)
  • 1/4 tl
  • dragon
  • peper en zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. staafmixer
  2. grote pan

Instructies

  1. Snijd de prei in ringen.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak hier de prei in totdat deze zachter wordt (3 minuten). Blus af met wijn.
  3. Doe nu de doperwten erbij, samen met alle overige ingrediënten.
  4. Kook gedurende 12 minuten.
  5. Pureer nu tot een gladde soep en serveer direct.
Restjes soep over? Ook dit kun je prima invriezen!
40 mensen willen het maken
35 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *