Groene doperwtensoep met munt
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb standaard een fles "kookwijn" staan in mijn koelkast: een wijn die te oud is om zo te drinken, maar nog prima is om mee te koken. Niet weggooien dus, die restjes wijn!

Groene doperwtensoep met munt
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 700 gram (diepvries)erwten
- 1 prei
- 1.5 liter kokend water
- 100 ml witte wijn (optioneel)
- 1 bouillonblokje
- 1 takje munt (bladeren grofgehakt)
- 1/4 tl dragon
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- staafmixer
- grote pan
Instructies
- Snijd de prei in ringen.
- Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak hier de prei in totdat deze zachter wordt (3 minuten). Blus af met wijn.
- Doe nu de doperwten erbij, samen met alle overige ingrediënten.
- Kook gedurende 12 minuten.
- Pureer nu tot een gladde soep en serveer direct.