Kip ananas quesedillas

  • voor 2-3 personen
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Misschien wisten jullie het nog niet, maar ik was niet altijd een "keukenprinses". Toen ik studeerde kookte ik weleens, maar vaak genoeg kocht ik een magnetronmaaltijd of haalde ik af. Lucky me, ik woonde vrijwel naast de Taco Mundo, dus ik at er dan ook regelmatig. Die dagen heb ik afgezworen, gelukkig! Toch besloot ik, in een moment van nostalgie, één van mijn favorieten van toen na te maken. Ik geloof dat het de Chicken supreme quesedilla was, met kip, ananas en kaas.

Supersimpel en heel erg lekker. Ideaal comfort food! Het makkelijkste is het als je een tosti-ijzer of contactgrill hebt, maar in de oven gaat ook prima.

Kip ananas quesedillas

Kip ananas quesedillas

  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2-3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 tortillawraps
  • 12 plakjes kipfilet
  • 1 potje harissa (Midden-Oosterse kruidenpasta - te koop bij supermarkten)
  • 200 gram ananas in blokjes (vers of uit een blik. Kies dan wel voor ananas op sap i.p.v. op siroop!)
  • 100 gram cheddarkaas

Benodigdheden

  1. tosti-ijzer of contactgrill (optioneel)

Instructies

binnenkant quesedillas
  1. Leg een wrap neer en besmeer deze met ongeveer 1 tl harissa. Harissa kan vrij pittig zijn dus doe dit naar smaak.
  2. Leg er drie plakjes kipfilet op gevolgd door wat ananasschijven of blokken.
  3. Rasp de kaas of snijd deze met een kaasschaaf in plakken. Verdeel een handjevol kaas of ongeveer 3 plakken kaas over de ananas.
  4. Maak af met een tweede wrap die je hier op legt.
  5. Leg de quesedilla enkele minuten in je tostij-ijzer of contactgrill of verwarm gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven (200 C).
  6. Snijd de quesedilla's in kwarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *