Gemarineerde buffelmozzarella

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Afgelopen week werd ik uitgenodigd om in het Miele Experience Center langs te komen om alle laatste trends te zien op het gebied van keukenapparatuur én om zelf onder leiding van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier te koken met ander bloggers en culi journalisten. Wat zijn dan dé trends op keukengebied? Luchtafvoer in het blad in plaats van in een afzuigkap, mega grote koelkasten, combi stoomovens, state of the art koffieapparaten waarbij een sensor de hoogte van je koffiekopje meet en oven die bijna onzichtbaar zijn. Zomaar even een greep uit de laatste trends en innovaties bij Miele. Ik kon in ieder geval genoeg inspiratie opdoen voor mijn toekomstige keuken! Na de rondleiding gingen we koken. Mijn groepje was verantwoordelijk voor het dessert, maar waar ik het meest van onder de indruk was, was het verse brood met de gemarineerde buffelmozzarella. Zo makkelijk en juist daarom een erg leuk recept om te delen. Ik vond het zo lekker dat ik meteen de volgende dag zelf de keuken in ben gedoken om dit recept te maken. Dit keer zonder venkelzaadjes, want hoewel ik weet dat ik die toch zeker ergens heb, kon ik het toch zo 123 niet vinden (story of my life...). Dit recept is een perfect voorgerechtje met een lekker vers afgebakken stukje brood!

Gemarineerde buffelmozzarella

Gemarineerde buffelmozzarella

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 3 takjes basilicum (grof gesneden)
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • snuf zeezout
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  • kommetje

Instructies

  1. Meng de olijfolie, citroenrasp, basilicum, oregano en knoflook.
  2. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze in de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer met foccaccia of rustiek brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *