Nacho schotel uit de oven

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Nacho schotel uit de oven

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen. Daarna is het een kwestie van lekker met je handen eten en gewoon pakken wat je pakken kunt uit de ovenschaal. En dippen! In guac en tomatensalsa. En meer geraspte kaas mag uiteraard altijd. Gebruik alsjeblieft wel échte cheddar kaas en niet van die neppe smelt 'kaas'. Echte cheddar is namelijk echt wel lekker. Fijn weekend! Ps. meer Mexicaanse inspiratie? Bekijk eens de tortilla taart, Mexicaanse barbacoa (stoofvlees op z'n Mexicaans), Mexicaanse lasagne of chili con carne.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 1 el
  • tomatenpuree
  • 1 tl
  • paprikapoeder
  • 1 zak
  • naturel tortillachips
  • 1 jalapeño peper
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 75 gram
  • geraspte cheddarkaas
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 3
  • trostomaten
  • (fijngesneden)
  • 1
  • sjalotje
  • (fijngesneden)
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer, blender of hakmolen
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Zet de koekenpan op het vuur en giet wat olie in de pan. Bak het kipgehakt gaar en voeg dan tomatenpuree, paprikapoeder en 1 el water toe. Meng goed door en zorg ervoor dat het water verdampt.
  3. Haal de pan van het vuur.
  4. Verdeel de chips over de ovenschotel. Verdeel hier het gebakken kipgehakt overheen, gevolgd door de jalapeño ringen en de kaas.
  5. Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven.
  6. Meng intussen de tomaten en de ui en zet apart.
  7. Met een blender of staafmixer pureer je de avocado met knoflook. Breng eventueel op smaak met zout en limoensap.
  8. Haal de ovenschotel uit de oven en serveer de guacamole en tomatensalsa er los bij.
11 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *