Flatbread met kip en sla
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Laatst maakte ik zelf hele lekkere flatbreads van o.a. kikkererwtenmeel (besan roti). Dat recept ga ik nog een keertje met jullie delen, vandaag alvast de combinatie die ik ermee maakte. Je kunt voor dit gerecht flatbreads maken, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen. In dat geval is het een hele makkelijke en snelle maaltijd met kipreepjes en een munt-yoghurtsaus geïnspireerd op de Indiase keuken!
Flatbread met kip en sla
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de kip reepjes:
- 300 gram kippendijfilet (in dunne reepjes)
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 tl arachideolie
- snuf zout
- voor de saus:
- 200 ml volle yoghurt
- 2 takjes munt
- 2 teentjes knoflook
- snuf zout
- verder nodig:
- 4 flatbreads (bijvoorbeeld naan brood)
- 1 krop sla
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Meng de chili vlokken, paprikapoeder en olie en marineer hier de kip in. Laat dit minstens 10 minuten intrekken.
- Intussen kun je de yoghurtsaus maken. Snijd de munt fijn en pers de knoflook met een knoflookpers. Meng dit door de yoghurt en breng op smaak met een snuf zout.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipreepjes gaar.
- Leg op de flatbreads wat sla en verdeel hier kip overheen. Maak af met de munt-yoghurtsaus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 740 | Calorieën uit vetten 347 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 38g, Waarvan | 59% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 51% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
High, waar koop jij de flatbread ?
Ik kocht iets bij de Turkse bakker, mAr dat is toch te dik.
Dank!
Hi Wilfried, je kunt ze zelf maken, bijvoorbeeld https://myfoodblog.nl/recipe/lekker-makkelijk-borrelbrood/.
Verder kun je verschillende flatbreads kopen. Van Patak’s kun je naan broden kopen, deze zijn vrij dik. Je kunt ook Libanese flat breads kopen. Deze koop je bij AH op de broodafdeling of bij de Turkse supermarkt.