Flatbread met kip en sla

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category Ga naar recept

Laatst maakte ik zelf hele lekkere flatbreads van o.a. kikkererwtenmeel (besan roti). Dat recept ga ik nog een keertje met jullie delen, vandaag alvast de combinatie die ik ermee maakte. Je kunt voor dit gerecht flatbreads maken, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen. In dat geval is het een hele makkelijke en snelle maaltijd met kipreepjes en een munt-yoghurtsaus geïnspireerd op de Indiase keuken!

Flatbread met kip en sla

Flatbread met kip en sla

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de kip reepjes:
  • 300 gram
  • kippendijfilet
  • (in dunne reepjes)
  • 1 tl
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 1/4 tl
  • chilivlokken
  • 1 tl
  • arachideolie
  • snuf
  • zout
  • voor de saus:
  • 200 ml
  • volle yoghurt
  • 2 takjes
  • munt
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • snuf
  • zout
  • verder nodig:
  • 4
  • flatbreads
  • (bijvoorbeeld naan brood)
  • 1 krop
  • sla

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Meng de chili vlokken, paprikapoeder en olie en marineer hier de kip in. Laat dit minstens 10 minuten intrekken.
  2. Intussen kun je de yoghurtsaus maken. Snijd de munt fijn en pers de knoflook met een knoflookpers. Meng dit door de yoghurt en breng op smaak met een snuf zout.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipreepjes gaar.
  4. Leg op de flatbreads wat sla en verdeel hier kip overheen. Maak af met de munt-yoghurtsaus.

2 responses to “Flatbread met kip en sla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *