Lekker makkelijk borrelbrood

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb ze borrelbroden genoemd omdat ik even geen betere benaming kon bedenken. Platte broden, dat zijn het wel, maar ze zijn toch ook weer wat anders dan de reguliere platte broden. Wat dikker en luchtiger. Het is een variant op de 'witte pizza' uit het boek Vegalicious en het brood kun je gewoon zo eten, bij een soepje of dus bij de borrel!

Extra leuk is dat je kunt experimenteren met de toppings. Je maakt met deze hoeveelheid 4 broden en dus kun je op elk van de broden een andere topping proberen. Dat deden wij in ieder geval wel!  Zo heb je lekker veel om uit te kiezen. Heb je geen keukenmachine of geen pizzasteen? Geen nood! Ook zonder kun je dit recept prima maken. Je kunt het deeg ook met de hand kneden en het brood kun je ook op een bakplaat bakken.

Lekker makkelijk borrelbrood

Lekker makkelijk borrelbrood

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram witte tarwebloem
  • 100 gram speltbloem
  • 300 ml water
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el olijfolie (+ extra voor de topping)
  • 1/4 tl zout
  • toppings naar keuze bijvoorbeeld:
  • zeezout + za'atar
  • rozemarijn + tijm + zeezout
  • knoflook + zeezout
  • tijm + chilivlokken

Benodigdheden

  • pizzasteen (optioneel)
  • deegroller (optioneel)
  • keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng de bloem, bakpoeder en zout.
  2. Giet nu de olijfolie en water erbij en kneed tot een deeg. Dit kun je met een keukenmachine met een deeghaak doen of met de hand.
  3. Maak een bal van het deeg en leg het in de kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat een uur staan.
  4. Verwarm de oven voor op 200 C. Als je een pizzasteen gebruikt, zet je die ook in de oven zodat deze heet wordt.
  5. Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 4 stukken. Rol ze één voor één uit tot ze circa 1 cm dik zijn. Heb je geen deegroller? Je kunt het ook prima met de hand platdrukken, omdat het dus niet zo dun hoeft te zijn.
  6. Druppel over de bovenkant van het brood circa 1 el olijfolie en maak af met de kruiden naar keuze.
  7. Bak in 10 minuten gaar in het midden van de oven.

2 reacties op “Lekker makkelijk borrelbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *