Ramen soep met ei en paksoi

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Ramen soep met ei en paksoi

Al een paar keer eerder maakte ik ramen noodles, maar het kwam er elke keer niet van om het uit te werken óf ik was niet tevreden over de foto. Ramen soep is een Japanse noodle soep op basis van o.a. miso en soja. In de soep drijven altijd tarwenoodles. Verder is het helemaal in te vullen naar keuze. Je hebt ramen met vlees, maar ook helemaal vega. Soms zit er ei bij en soms niet.

Ramen noodle soep restaurants zijn hipperdepip

Door het gebruik van miso is de soep umami en dat zorgt ervoor dat het voor veel mensen een hele aantrekkelijke smaak heeft. Steeds meer mensen lijken de ramen soep dan ook te ontdekken en met name in Amsterdam komen er steeds meer ramen restaurants. Met afgelopen week de opening van de nieuwste ramen hotspot. En ook in Rotterdam zijn er steeds meer plekken om goede ramen noodle soep te eten, bijvoorbeeld Takumi of Hinoki.

Zelf ramen maken

Je hóeft niet naar een restaurant om lekkere ramen te eten. Je kunt het ook gewoon lekker zelf maken. Zoals gezegd kun je het helemaal je eigen invulling geven. Je kunt het ei achterwege laten, je kunt andere groenten gebruiken, je kunt ook tofu toevoegen of zeewier. In de misopasta die ik gebruikte zat al zeewier. Deze kocht ik gewoon bij Appie, in het Japanse schap. Maak het zo gek als je zelf wil. Ik vind zelf udon noodles stiekem lekkerder dan ramen noodles, dus gooide ik gewoon udon noodles in mijn ramen ;-)!

Ingrediënten

  • bouillon:
  • 3 el
  • miso pasta
  • 1 el
  • verse gember
  • (fijngesneden)
  • 2 el
  • sojasaus
  • 1 el
  • sesamolie
  • 400 ml
  • water
  • overige ingrediënten:
  • 3
  • bosuien
  • (fijngesneden)
  • 100 gram
  • gemengde paddenstoelen
  • (in dunne reepjes gesneden)
  • 2 stuks
  • paksoi
  • (in kleine stukjes gesneden)
  • 100 gram
  • ramen noodles
  • (of udon noodles)*
  • 3
  • eieren
  • optioneel: zwart sesamzaad
  • *traditioneel gebruik je ramen noodles maar ik vind de udon noodles lekkerder

Benodigdheden

  1. soeppan
  2. kookpan om de noodles in te koken (+zeef om ze af te spoelen)
  3. kookpan om de eieren in te koken

Instructies

  1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
  2. Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de misopasta en gember toe, gevolgd door de sojasaus, sesamolie en water.  Laat het geheel enkele minuten op laag vuur koken en voeg dan de paksoi en paddenstoelen toe. Kook gedurende circa 5 minuten.
  3. Kook intussen de eieren.
  4. Pel en halveer de eieren.
  5. Schenk de soep in de kommen en voeg de noodles en eieren toe.
  6. Maak af met bosui en sesamzaad.
1 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *