Ramen soep met ei en paksoi

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Al een paar keer eerder maakte ik ramen noodles, maar het kwam er elke keer niet van om het uit te werken óf ik was niet tevreden over de foto. Ramen soep is een Japanse noodle soep op basis van o.a. miso en soja. In de soep drijven altijd tarwenoodles. Verder is het helemaal in te vullen naar keuze. Je hebt ramen met vlees, maar ook helemaal vega. Soms zit er ei bij en soms niet.

Ramen noodle soep restaurants zijn hipperdepip

Door het gebruik van miso is de soep umami en dat zorgt ervoor dat het voor veel mensen een hele aantrekkelijke smaak heeft. Steeds meer mensen lijken de ramen soep dan ook te ontdekken en met name in Amsterdam komen er steeds meer ramen restaurants. Met afgelopen week de opening van de nieuwste ramen hotspot. En ook in Rotterdam zijn er steeds meer plekken om goede ramen noodle soep te eten, bijvoorbeeld Takumi of Hinoki. Inmiddels vind je ook in Utrecht lekkere ramen!

Zelf ramen maken

Je hóeft niet naar een restaurant om lekkere ramen te eten. Je kunt het ook gewoon lekker zelf maken. Zoals gezegd kun je het helemaal je eigen invulling geven. Je kunt het ei achterwege laten, je kunt andere groenten gebruiken, je kunt ook tofu toevoegen of zeewier. In de misopasta die ik gebruikte zat al zeewier. Deze kocht ik gewoon bij Appie, in het Japanse schap.

Maak het zo gek als je zelf wil. Ik vind zelf udon noodles stiekem lekkerder dan ramen noodles, dus gooide ik gewoon udon noodles in mijn ramen ;-)!

Ramen soep met ei en paksoi

Ramen soep met ei en paksoi

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • bouillon:
  • 3 el miso pasta
  • 1 el verse gember (fijngesneden)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 400 ml water
  • overige ingrediënten:
  • 3 bosuien (fijngesneden)
  • 100 gram gemengde paddenstoelen (in dunne reepjes gesneden)
  • 2 stuks paksoi (in kleine stukjes gesneden)
  • 100 gram ramen noodles (of udon noodles)*
  • 3 eieren
  • optioneel: zwart sesamzaad
  • *traditioneel gebruik je ramen noodles maar ik vind de udon noodles lekkerder

Benodigdheden

  1. soeppan
  2. kookpan om de noodles in te koken (+zeef om ze af te spoelen)
  3. kookpan om de eieren in te koken

Instructies

  1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
  2. Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de misopasta en gember toe, gevolgd door de sojasaus, sesamolie en water.  Laat het geheel enkele minuten op laag vuur koken en voeg dan de paksoi en paddenstoelen toe. Kook gedurende circa 5 minuten.
  3. Kook intussen de eieren.
  4. Pel en halveer de eieren.
  5. Schenk de soep in de kommen en voeg de noodles en eieren toe.
  6. Maak af met bosui en sesamzaad.

2 reacties op “Ramen soep met ei en paksoi

  • Rick van Heijningen

    Echte Ramen wordt gemaakt met een bouillon van botten of kippenpoten en wortel , prei, ui die min. 6 uur gesudderd heeft ,
    Kippen bouillon, runder bouillon of varkens bouillon !
    Ik vind dat niet terug in dit recept !
    Ga binnenkort dit recept maken , maar in plaats van 400 ml. Water, ga ik mijn boullion gebruiken , ben benieuwd !

    Beantwoorden
  • Rick van Heijningen

    Echte Ramen ,heeft zacht gekookte en gemarineerde eieren !
    2 eieren 6 min. Koken , heel voorzichtig pellen , dan uren in een marinade van 2 eetlepels japanse soja, 2 eetlepels mirin , 6 eetlepels water .
    Eet smakelijk !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *