Najaarsquiche met prei, paddenstoelen en geitenkaas

  • voor 4 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Quiches oftewel hartige taarten zijn vaak zo makkelijk om te maken én een echte 'crowd pleaser'. Wat ook fijn is, is dat je de quiche zowel warm als koud kunt eten. Dus heb je restjes? Dan kun je die de volgende dag prima naar werk of school meenemen als lunch.

Dit keer maakte ik een najaarsquiche met herfstige groente: prei en paddenstoelen. Voor extra smaak voegde ik salie en geitenkaas toe. Zoals je ziet, gaf ik de quiche nog een extra herfst touch door blaadjes te maken van het overgebleven deeg. Dit doe je heel makkelijk met een klein scherp mes! Zo ziet 'ie er net even wat leuker uit en gebruiken we ook de restjes van het deeg :-)!

Najaarsquiche met prei, paddenstoelen en geitenkaas

Najaarsquiche met prei, paddenstoelen en geitenkaas

  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 6 el kwark
  • 150 ml halfvolle melk
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1. prei
  • 2 takjes salie
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • quichevorm van circa 25 cm ø
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de prei in dunne ringen.
  3. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes.
  4. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  5. Voeg de salie toe. Na enkele minuten voeg je de prei en paddenstoelen toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
  6. Bekleed je quichevorm met bladerdeeg.
  7. Verdeel het prei-paddenstoelenmengsel over het bladerdeeg.
  8. Kluts de eieren. Voeg melk en kwark toe en klop tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en verkruimel de geitenkaas er doorheen.
  9. Giet het ei-mengsel over de prei en paddenstoelen.
  10. Bak in circa 20 minuten gaar. Check met een saté prikker over de quiche gaar is. De saté prikker zou er schoon uit moeten komen.
Tip: heb je bladerdeeg over? Maak er blaadjes van en leg ze op de quiche voor een extra herfstig effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *