Oktoberfest recept: rode kool met ‘bratwurst’

Oktoberfest recept: rode kool met ‘bratwurst’

As we speak is het Oktoberfest. In Beieren wordt dit feest jaarlijks eind september tot en met begin oktober gevierd. Bierpullen vol bier, dirndls en lederhosen. Vaak vergezeld door bratwurst om toch iets van een stevige bodem te hebben. Dit jaar duurt Oktoberfest tot 3 oktokber en ik dacht, hoe leuk is het om er even bij stil te staan met een heus Oktoberfest recept?!

Oktoberfest inspiratie

Een recept speciaal ter ere van Oktoberfest. Dan mag natuurlijk de bratwurst niet ontbreken. Daarnaast gebruiken we in dit recept bier en rode kool. De inspiratie voor dit Oktoberfest recept haalde ik van Bon Appetit. Je kunt echte braadworsten gebruiken, maar zelf sjoemelde ik een beetje. Ik ging voor de vegetarische variant van De Vegetarische Slager. Wat mij betreft een prima vega alternatief. En heb je zin in vlees? Dan ga je gewoon voor 'the real deal'.

Oktoberfest Nederland

Over 'the real deal' gesproken. Je hóeft blijkbaar niet naar München en omstreken voor een Oktoberfest feestje! Het schijnt dat er dit jaar 200 Oktoberfesten in Nederland worden georganiseerd, aldus het AD een aantal dagen geleden. Met name Brabant, Limburg en Utrecht spannen de kroon wat betreft Oktoberfesten. Of je komt natuurlijk gewoon in de Oktoberfest sfeer met dit recept. Daar hoef je geen dirndl of lederhosen voor aan ;-).

Ingrediënten

  • 4 bratwursten
  • (of dus de vegetarische variant)
  • 1 flesje
  • bruin bier
  • 2 gekookte
  • bietjes
  • (in plakjes gesneden)
  • 1/2 rode
  • kool
  • 1 witte
  • ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 5 el
  • azijn
  • 2 el
  • bruine suiker
  • 1 el
  • kaneel
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • snuf
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie
  • optioneel: kappertjes

Benodigdheden

  • gietijzeren pan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Voeg de uien toe aan de olie en de bratwursten. Bak de bratwursten kort en giet dan het bier erbij.
  3. Bak de bratwursten gaar.
  4. Haal de bratwursten uit de pan en leg ze op een bord. De uien kunnen in de pan blijven.
  5. Voeg de rode kool toe en giet de azijn erbij. Voeg ook kaneel, komijnzaad, zout en suiker toe, gevolgd door de bietjes.
  6. Draai het vuur laag en laat het circa 20 minuten sudderen.
  7. Voeg op het einde de bratwursten weer toe en maak eventueel af met kappertjes.
1 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *