Bieten panna cotta (bieten dessert)

  • Voor 4 personen
Bieten panna cotta (bieten dessert)

Ik heb veel favoriete groentesoorten en biet behoort zeker in dat rijtje! Komt dat even goed uit, want bieten zijn helemaal in het seizoen. Wat extra leuk is van bieten is dat ze eten een mooie kleur geven. Zo kun je het gebruiken als alternatief voor kleurstof in eten. Deze panna cotta is toch ook prachtig met zijn helderroze kleur? Misschien is een panna cotta of überhaupt een dessert niet iets waar je direct aan denkt bij biet. Toch, als je er overna denkt is het zo gek nog niet. Niet alleen de kleur heeft 'ie mee, bietjes zijn van nature ook een zoete groentesoort. Bovendien, eenmaal gekookt kun je er een hele gladde puree van maken wat zorgt voor een prettige structuur voor een dessert.

Ingrediënten

  • 2 gekookte
  • bieten
  • 4 el
  • honing
  • (of andere vloeibare zoetstof naar keuze)
  • 1
  • vanillepeul
  • 200 ml
  • slagroom
  • 200 ml
  • (halfvolle) melk
  • 1 el
  • agar agar*
  • * of gebruik 2 gelatineblaadjes geweekt in koud water - het gerecht is dan NIET meer vegetarisch

Benodigdheden

  • steelpan
  • 4 weckpotjes of puddingvormpjes
  • staafmixer

Instructies

  1. Pureer de bieten tot een gladde puree. Als er nog stukjes inzitten, kun je de puree het beste zeven voor een gladde structuur in je panna cotta straks.
  2. Zet de pan op laag vuur en giet de melk en slagroom erbij.
  3. Schraap de vanillepeul uit en roer het merg door de melk. Roer daarna de honing, agar agar en bietenpuree er doorheen.
  4. Proef met een klein lepeltje of je de panna cotta zo zoet genoeg vindt. Voeg anders meer honing toe.
  5. Draai het vuur uit en laat enkele minuten afkoelen.
  6. Giet vervolgens in de potjes of vormpjes. Laat op het aanrechten helemaal afkoelen en laat vervolgens minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Serveer met wat verse, lobbig geklopte slagroom.
0 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Bieten panna cotta (bieten dessert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *