Thaise pompoensoep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember, citroengras en kokosmelk.

Eet de soep met bijvoorbeeld een broodje als een diner op drukke dagen, eet als lunch of als voorgerecht.

Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram pompoenblokjes
  • 200 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 tl citroengraspoeder (sereh)*
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1/2 tl bruine suiker
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 vis bouillonblokje**
  • *kun je geen serehpoeder vinden? Gebruik dan 1 verse citroengrasstengel die je kneust en er voor pureren weer uithaalt.
  • **voor de vegetarische (en vegan) optie ga je voor een groentebouillonblokje

Benodigdheden

  • steelpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en voeg de knoflook, gember, chilivlokken, serehpoeder, kroaidnerpoeder en suiker toe. Laat het geheel enkele minuten fruiten. Blijf ondertussen goed roeren zodat het niet aanbrandt.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 5 minuten. Giet het water erbij en voeg het bouillonblokje en worcestersaus toe. Laat het geheel 5-10 minuten koken.
  3. Draai het vuur laag en giet de kokosmelk erbij.
  4. Pureer het geheel tot een gladde soep.

4 reacties op “Thaise pompoensoep

  • Isabeau

    Hoi, ik ga je soep nu maken. Omdat wij vegetarisch eten uiteraard met groentebouillon en zonder worcestersaus. Dat gebruik ik eigenlijk nooit, maar toen ik die wilde kopen en bij de ingrediënten keek, bleek er ansjovis in te zitten. Je moet dus ook de saus vervangen om er een vegetarische variant van te maken

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Isabeau, het klopt dat dit er vaak inzit. Echter zijn er zeker wel vegetarische worcestersaus varianten. EkoPlaza verkoopt deze bijvoorbeeld. Evenals Pit & Pit. Eet smakelijk zo!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *