Thaise pompoensoep

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Thaise pompoensoep

Misschien denk je 'pompoensoep, afgezaagd!' Dit recept is verre van afgezaagd. Ook al ben je geen pompoensoep fan, na dit recept ben je dat zeker wel! Het is een lichtzoete, pittige en aromatische soep vol kruiden en specerijen. De soep neemt je direct mee naar Zuid-Oost Azië met smaken als gember, citroengras en kokosmelk.

Eet de soep met bijvoorbeeld een broodje als een diner op drukke dagen, eet als lunch of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • pompoenblokjes
  • 200 ml
  • water
  • 250 ml
  • kokosmelk
  • 2 cm
  • verse gember
  • (fijngesneden)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • citroengraspoeder
  • (sereh)*
  • 1 tl
  • Worcestersaus
  • 1/2 tl
  • bruine suiker
  • 1/2 tl
  • korianderpoeder
  • 1/4 tl
  • chilivlokken
  • 1 vis
  • bouillonblokje**
  • *kun je geen serehpoeder vinden? Gebruik dan 1 verse citroengrasstengel die je kneust en er voor pureren weer uithaalt.
  • **voor de vegetarische (en vegan) optie ga je voor een groentebouillonblokje

Benodigdheden

  • steelpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en voeg de knoflook, gember, chilivlokken, serehpoeder, kroaidnerpoeder en suiker toe. Laat het geheel enkele minuten fruiten. Blijf ondertussen goed roeren zodat het niet aanbrandt.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 5 minuten. Giet het water erbij en voeg het bouillonblokje en worcestersaus toe. Laat het geheel 5-10 minuten koken.
  3. Draai het vuur laag en giet de kokosmelk erbij.
  4. Pureer het geheel tot een gladde soep.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *