Chia pudding met fruit en granola

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het idee voor deze chia pudding kreeg ik van de Amerikaanse blog 'How sweet it is'. Deze dessertjes zijn super kleurrijk en makkelijk om zelf te maken. Doordat er weinig suiker in zit, is het ook nog eens verantwoord genieten. Je kunt verder zelf kiezen of je zuivel of zuivelvervangers kiest en daarmee zijn ze zowel vegan als lactosevrij als notenvrij te maken!

Deze pudding doet het trouwens ook prima als ontbijt! Laat dan de chiazaadjes 's nachts weken zodat je 's ochtends lekker kunt ontbijten. Je kunt kant-en-klare granola kopen, maar uiteraard is zelfgemaakte granola het allerlekkerste :-).

Chia pudding met fruit en granola

Chia pudding met fruit en granola

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 el chia zaad
  • 100 ml melk naar keuze (ik gebruikte amandelmelk. alternatieven zijn koemelk - havermelk - rijstmelk etc.)
  • 150 gram rood fruit (vers of uit de diepvries)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el water
  • 100 ml yoghurt naar keuze (ik gebruikte volle koemelk yoghurt. Voor een lactosevrije variant gebruik je kokosyoghurt)
  • 1 kiwi
  • handje granola
  • optioneel (om de chiapudding te zoeten): maple syrup

Benodigdheden

  • steelpan
  • 2 glazen of weckpotjes om het in te serveren
  • kommetje om chiazaad in te weken

Instructies

  1. Doe de chiazaad en de melk in een kom. Roer goed door en zet minstens 3 uur in de koelkast. Je kunt het ook de avond van tevoren in de koelkast zetten.
  2. Intussen kun je de onderste laag maken van het dessert maken. Doe het fruit, water en vanille extract in de pan en kook op laag vuur totdat het fruit zacht is. Haal de pan van het vuur an laat even afkoelen.
  3. Je kunt nu de kiwi in blokjes snijden.
  4. Haal de chiapudding uit de koelkast. Ik vond het zelf met de amandelmelk niet nodig om extra zoet toe te voegen. Wil je dit wel? Roer dan 1 tl (of meer) maple syrup door de chiapudding heen.
  5. Verdeel op de bodem van de glazen het rood fruit inclusief saus.
  6. Vervolgens giet je hier wat yoghurt op, gevolgd door enkele kiwiblokjes. Hier overheen kan de chiapudding.
  7. Nu komen de toppings: als je kiwi over hebt kun je dit nog als topping gebruiken. Ook gebruik je de granola en eventueel kokosrasp en nootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *