Flatbread met avocadospread en kalkoen

  • voor 3-4 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Flatbread met avocadospread en kalkoen

Heb je toevallig nog gedroogde cranberry's over van de kerst? Perfect! Die kun je namelijk heel goed gebruiken in dit recept. Toen we op 24Kitchen cranberry-rozemarijn flatbreads voorbij zagen komen, wisten we: dit willen we ook maken! Jerome ging aan de slag en maakte deze heerlijke flatbreads. Door het gebruik van yoghurt zijn ze heerlijk zacht. De cranberry's maken ze lichtzoet, wat supergoed samen gaat met de kalkoen en de avocado-basilicumspread! Je kunt dit als lunch eten of als avondeten met bijvoorbeeld een salade.

Ingrediënten

  • 1 takje
  • rozemarijn
  • (grofgehakt)
  • 300 gram
  • witte tarwebloem
  • 250 ml
  • volle yoghurt
  • 1/4 tl
  • bakpoeder
  • 30 gram
  • gedroogde cranberry's
  • snufje
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie
  • 12 plakjes
  • kalkoenfilet
  • 1
  • avocado
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 5
  • basilicumblaadjes
  • 2 grote
  • tomaten

Benodigdheden

  1. keukenmachine (optioneel)
  2. blender of staafmixer

Instructies

  1. Meng in een keukenmachine of in een kom de yoghurt, bloem, bakpoeder, cranberry's, rozemarijn en een snufje zout tot een deeg.
  2. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Snijd er 6 stukken van.
  3. Zet een koekepan op hoog vuur en gier hier een scheutje olijfolie in. Bak de flatbreads mooi goudbruin door ze regelmatig om te keren. Doe telkens als je nieuwe flatbreads gaat bakken, opnieuw olie in de pan, zodat ze niet aanbranden.
  4. Wanneer ze gaar zijn, laat je ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Intussen maak je de avocadospread door in de blender of staamixer de stukken avocado, samen met een teentje knoflook, de basilicum, 2 el olijfolie en een snufje zout te pureren tot een mooie gladde saus.
  6. Bestrijk hiermee de flatbreads en beleg met kalkoen.
  7. Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze bovenop de kalkoen.
Naar: flatbreads met zoete en hartige toppings van 24kitchen
5 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *