Chocolate chip cookies met pindakaas

  • voor 14 personen
  • Kooktijd12 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Omdat Calvé recent een kilopot pindakaas introduceerde, kreeg ik deze thuisgestuurd. Jerome is dol op pindakaas, maar ik voelde dat ik hem toch een handje moest helpen ;-). Dat deed ik door deze lekker brosse chocolate chip cookies met pindakaas te bakken. Een schot in de roos, want wat gaat er nou beter met pindakaas dan chocolade?

Chocolate chip cookies met pindakaas

Chocolate chip cookies met pindakaas

  • Kooktijd12 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 14 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram pindakaas
  • 75 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram witte tarwebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 75 gram kristalsuiker
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 100 gram chocolate chips (of een chocoladereep in kleine stukjes)
  • 100 ml water
  • 1 ei

Benodigdheden

  1. keukenmachine (optioneel)
  2. bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng de boter, pindakaas en suiker (beide soorten) tot een glad geheel. Meng nu het ei door het mengsel heen.
  3. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Mix dit (met een keukenmachine met deeghaak) nu door het pindakaasmengsel heen. Giet hier het water bij om het mengsel iets zachter te maken en meng weer totdat je er een deegbal van kunt vormen. Doe nu de chocolade erbij en meng kort.
  4. Rol er met je handen 14 balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk plat met de achterkant van een lepel (niet té plat, laat ze een beetje robuust).
  5. Bak gedurende 12 tot 15 minuten en laat nog een half uur afkoelen. De koekjes worden heerlijk bros!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *