Kokos chocolade ijs (zonder ijsmachine)

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Kokos chocolade ijs (zonder ijsmachine)

Geïnspireerd door het ijs van Professor Grünschnabel sloeg ik zelf aan het experimenteren. Ik heb geen ijsmachine, maar wilde wel heel graag ijs maken. Joeehoee, het is gelukt. Het ijs was verbazingwekkend lekker! De kokosmelk zorgt ervoor dat het ijs super romig is én het zorgt voor een lekkere kokos ondertoon. Het leuke is dat je voor dit ijs maar 4 ingrediënten nodig hebt en een bak met deksel. Het moeilijkste is het hebben van geduld totdat het ijs écht hard is geworden. Ik had daar tenminste wat moeite mee ;-). Maar.... geduld wordt beloond en aan het einde wacht je een heerlijk ijsje, zonder massa's suiker en ook nog eens geschikt voor vegans en mensen met een lactoseintolerantie.

Ingrediënten

  • 400 ml
  • romige kokosmelk
  • 5 el
  • cacao
  • 5 Medjool
  • dadels
  • (ontpit)
  • 1 tl
  • vanille-extract
  • optioneel: grofgehakte stukjes pure chocolade

Benodigdheden

  1. diepvriesbestendige bak met deksel
  2. blender, hakmolen of staafmixer

Instructies

  1. Pureer de dadels tot een gladde pasta.
  2. Meng de kokosmelk, cacao en vanille-extract hier doorheen.
  3. Als je stukjes chocolade gebruikt kun je die er nu ook doorheen mengen.
  4. Stort in de diepvriesbestendige bak en doe de deskel erop.
  5. Zet 1.5 uur in de vriezer en schep dan om. Herhaal dit proces een keer of 4 of totdat het ijs egaal hard is.
  6. Schep er bollen van en garneer eventueel met kokosflakes.
19 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

6 responses to “Kokos chocolade ijs (zonder ijsmachine)

  • Jos

    Pureer vijf dadels… Dat kan helemaal niet. Veel te weinig volume voor een blender en ook veel te weinig om met staafmixer te pureren. Eerst met de hand fijn snijden lost dit niet op.
    Waarom niet eerst ook de cokemelk toevoegen en dan pureren ? Daarna cacao en vanille etc.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Bij mij in de hakmolen lukt het op deze manier prima, maar lijkt me een goede tip mocht het inderdaad niet lukken: voeg dan een klein beetje kokosmelk toe.

      Beantwoorden
  • herman jongkind

    ik las het recept in het engels, nadat ik dit ijs in een restaurant had gegeten en er ondersteboven van was. die gebruikten geen dadels masr maplesirup om te zoeten
    of honing. er werd niet over moeilijk te vriezen en starten met bevroren kokoscream,
    geen melk.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Er zijn uiteraard verschillende recepten Herman, die elk weer een ander resultaat bieden.
      Misschien heb je het verkeerd begrepen, maar dit ijs is zeker niet moeilijk te maken en je hebt geen bevroren kokoscrème nodig.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *