Simpele chili con carne met een twist
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Voor mij was dit de allereerste keer dat ik chili con carne maakte, maar zeker niet de laatste keer! Wat deze chili con carne bijzonder maakt, zijn de pitabroodjes op de bodem. Het klinkt in eerste instantie heel gek, maar het geeft het gerecht een heerlijke structuur en iets verrassends. Bovendien is mijn chili con carne heel simpel en zo op tafel te zetten. Hoe eet jij het liefste je chili con carne?
Simpele chili con carne met een twist
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 pitabroodjes
- 500 g rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram kidneybonen
- 4 tomaten (groot)
- 400 gram tomatenblokjes
- 1/2 limoen
- 1/8 tl chilipoeder
- 1 tl verse koriander (fijngehakt)
- snufje zout
- scheutje olijfolie
- enkele druppels tabasco (optioneel)
Benodigdheden
Instructies
- Snipper de rode ui en pers de knoflook met een knoflookpers. Giet wat olie in een hete pan en fruit de ui en de knoflook.
- Wanneer de ui glazig begint te worden, voeg je het gehakt toe, totdat het ruk gebakken is.
- Snijd de verse tomaten in grove stukken en doe deze erbij, samen met de tomatenblokjes uit blik.
- Knijp de limoen uit boven de pan en breng op smaak met zout, chilipoeder, de verse koriander en eventueel een paar druppels tabasco (of andere pepersaus).
- Doe als laatste de kidneybonen erbij en laat het geheel nog zo'n 5 à 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
- Snijd twee van de pitabroodjes open en snijd ze vervolgens in stukjes. Bedek hiermee de bodem van een grote kom. Grill de resterende broodjes enkele minuten.
- Giet over de pitabroodjes de chili con carne en serveer direct.
- Serveer met de gegrilde pitabroodjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 743 | Calorieën uit vetten 111 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hallo Judith. Heb vanochtend je site ontdekt en dit recept zou ik graag aankomende week maken. Ik heb nog nooit kidneybonen gegeten en ben benieuwd :-) Maar even een vraagje: zijn de kidneybonen uit je recept uit blik? En welke zijn dan lekker? Alvast bedankt voor je antwoord. Groetjes. Pauline
Hi Pauline, leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog en bedankt voor je reactie! Ik gebruik zelf altijd de kidneybonen uit blik van Bonduelle. Die vind ik zelf lekker voor dit soort gerechten, lekker met nog een beetje beet :-). Ik ben benieuwd hoe je het gerecht vindt! Groetjes, Judith