Simpele chili con carne met een twist

  • voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Simpele chili con carne met een twist

Voor mij was dit de allereerste keer dat ik chili con carne maakte, maar zeker niet de laatste keer! Wat deze chili con carne bijzonder maakt, zijn de pitabroodjes op de bodem. Het klinkt in eerste instantie heel gek, maar het geeft het gerecht een heerlijke structuur en iets verrassends. Bovendien is mijn chili con carne heel simpel en zo op tafel te zetten. Hoe eet jij het liefste je chili con carne?

Ingrediënten

  • 8 pitabroodjes
  • 500 g rundergehakt
  • 1
  • rode ui
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 300 gram
  • kidneybonen
  • 4
  • tomaten
  • (groot)
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • 1/2
  • limoen
  • 1/8 tl
  • chilipoeder
  • 1 tl
  • verse koriander
  • (fijngehakt)
  • snufje
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie
  • enkele druppels
  • tabasco
  • (optioneel)

Benodigdheden

Instructies

  1. Snipper de rode ui en pers de knoflook met een knoflookpers. Giet wat olie in een hete pan en fruit de ui en de knoflook.
  2. Wanneer de ui glazig begint te worden, voeg je het gehakt toe, totdat het ruk gebakken is.
  3. Snijd de verse tomaten in grove stukken en doe deze erbij, samen met de tomatenblokjes uit blik.
  4. Knijp de limoen uit boven de pan en breng op smaak met zout, chilipoeder, de verse koriander en eventueel een paar druppels tabasco (of andere pepersaus).
  5. Doe als laatste de kidneybonen erbij en laat het geheel nog zo'n 5 à 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  6. Snijd twee van de pitabroodjes open en snijd ze vervolgens in stukjes. Bedek hiermee de bodem van een grote kom. Grill de resterende broodjes enkele minuten.
  7. Giet over de pitabroodjes de chili con carne en serveer direct.
  8. Serveer met de gegrilde pitabroodjes.
17 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Simpele chili con carne met een twist

  • Pauline Schoemaker

    Hallo Judith. Heb vanochtend je site ontdekt en dit recept zou ik graag aankomende week maken. Ik heb nog nooit kidneybonen gegeten en ben benieuwd :-) Maar even een vraagje: zijn de kidneybonen uit je recept uit blik? En welke zijn dan lekker? Alvast bedankt voor je antwoord. Groetjes. Pauline

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Pauline, leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog en bedankt voor je reactie! Ik gebruik zelf altijd de kidneybonen uit blik van Bonduelle. Die vind ik zelf lekker voor dit soort gerechten, lekker met nog een beetje beet :-). Ik ben benieuwd hoe je het gerecht vindt! Groetjes, Judith

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *