Pulled chicken (hét alternatief voor pulled pork)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pulled chicken (hét alternatief voor pulled pork)

Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Taste of East @ East57 een heerlijk broodje met pulled chicken. Tijd dus om de pulled chicken zelf eens te proberen. Wij aten het op grote slabladeren, maar je kunt het bijvoorbeeld ook op een broodje eten. Wat denk jij, een goed alternatief voor pulled pork?

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kippendijfilet
  • 150 gram
  • passata di pomodori
  • 1 el
  • tomatenpuree
  • (uit een blik)
  • 1 el
  • honing
  • 1 el
  • wijnazijn
  • 1 el
  • worcestersaus
  • 1 el
  • paprikapoeder
  • 1 el
  • Zaanse mosterd
  • 1 teentje
  • knoflook
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  1. slowcooker of römertopf, (ik gebruikte zelf deze)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (niet nodig als je een elektrische slowcooker gebruikt).
  2. Meng alle ingrediënten behalve de kip in de slowcooker.
  3. Voeg de kippendijfilets vervolgens toe.
  4. Kook in de slowcooker gedurende 3.5 - 4 uur of totdat de kip mooi uit elkaar valt.
Wijntip: Rueda. Anne-Wies vertelt je op haar site waarom dit er zo goed bij past en welke je dan moet kiezen!
33 mensen willen het maken
43 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

9 responses to “Pulled chicken (hét alternatief voor pulled pork)

  • Diaan

    Goed alternatief! Zelf maken wij in de familie al jaren “plukkip”…je kookt van een kip bouillon, maakt daar heerlijke soep van en -op een paar stukjes na voor in de soep- pluk je de gekookte kip helemaal uit elkaar. Zelf laat ik het vel erbij, want het is wat vetter en als je het bakt ook lekker krokant. Alle kip lekker krokant bakken en je kunt er vanalles bij eten…een salade, rijst, friet…de mogelijkheden zijn groot!!!

    Beantwoorden
  • Conny van der Kaaij

    Het lijkt mij heerlijk en in wil het dit weekend gaan proberen. Hoeveel kippendijen heb ik nodig voor 7 personen. Ik kook best veel kip maar de temperatuur van 180 graden lijkt mij behoorlijk hoog, zeket voor 3-4 uur. Hoe zijn de ervaringen hiermee m.b.t. de temperatuur.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Conny, omdat je het in een lowcooker of Römertopf bereidt met voldoende vocht, is dit een prima temperatuur. Bij ons werd de pulled chicken zo iig erg lekker. Voor 7 personen heb je circa 1 kg nodig. Veel succes en eet smakelijk alvast :-)! Groetjes, Judith

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *