Review: BK Slowcooker XS

My Food Blog
BK Slowcooker XS

Slowcookers, ze lijken de hype van het moment. Je hebt ze in vele soorten en maten. Vaak zie je elektrische, maar ook aardewerken slowcookers zie je nog verschijnen. Ik testte voor jullie de BK Slowcooker XS, een aardewerken Slowcooker voor in de oven. Is het een aanrader? Lees mee met mijn review!

Uiterlijk

Ik kreeg een grote doos van Fonq en daarin zat een kleinere doos. In de doos een witte aardewerken schaal en los een terracotta deksel met een rubberen stukje erop. In de doos trof ik verder een klein receptenboekje aan. In dit boekje vind je een recept voor onder meer een Spaanse tortilla, pittige mosselen en zalm met dille. Zoals de toevoeging XS doet vermoeden, heeft de slowcooker een redelijk klein formaat, 15 cm diameter om precies te zijn.

Prijs

De BK Slowcooker XS kost bij Fonq € 27,95

Waarom slowcooken?

Bij slowcooken zouden smaken en voedingsstoffen beter behouden blijven. Ik heb het idee dat de werking bij een elektrische slowcooker wel iets anders is dan bij zo’n slowcooker. Deze slowcooker is qua werking meer te vergelijking met een Römertopf en stoomt als het ware het eten. Je kunt er verder ook mee stoven waardoor je vlees mals wordt en de smaken goed intrekken.

Gebruik

Ik keek in het bijgeleverde boekje voor recepten, maar heel veel stond er niet in. Op internet kon ik vrijwel alleen recepten vinden voor een elektrische slowcooker, dus ik besloot kip te ‘slow cooken’. Je weekt de deksel 20 minuten in warm water. Wat je daarna doet, hoe lang en hoe warm ligt aan je gerecht. Ik deed de ingekruide kip in de slowcooker en zette deze vijf kwartier à 1,5 uur op 160 C in de oven. Voor een doordeweekse avond misschien een iets minder goed idee, maar na verloop van tijd hadden we toch een lekker mals stukje kip. Het formaat is handig voor 2 personen, mits je niet je hele maaltijd erin doet, maar slechts een onderdeel. Of je er enkel een voorgerecht in maakt. Ik zag overigens in het receptenboekje dat je er ook desserts mee kan maken, leuk!

Eindoordeel

Het is een handig formaat en een over het algemeen gezonde kooktechniek die je met de slowcooker toepast. De nadelen vind ik dat het lang duurt voordat je eten klaar is en dat het moeilijk is om recepten voor de slowcooker te vinden. Als je vaak stoofpotjes eet, tajines of vaker je eten wilt stomen en je het niet erg vindt je eten een paar uur van te voren voor te bereiden, is de BK Slowcooker XS wellicht iets voor jou.

+ Handig voor 1 à 2 personen
+ Je kunt er ook desserts mee maken
+ Gezond eten wordt hiermee makkelijker
+ Goede prijs
– Slowcooken duurt lang (en je moet wel in de buurt blijven)
– Weinig bijgeleverde recepten, weinig op het internet te vinden

BK Slowcooker XS, te koop bij onder anderen Fonq, € 27,95

Disclaimer: dit product werd mij gratis toegezonden door Fonq

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Review: BK Slowcooker XS

  • Iensje Bak

    Da. Kan je in deze slowcooker ook een maaltij bereiden voor 1 of 2 personeb? Bv. Rauwe stukes vlees van rund, kip of varken, aardappels en groente? Wat voor soosrten groent zou kunnen? Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *