Vietnamese soep met rundvlees

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Met het regenachtige weer, had ik zin in iets warms. Soep om precies te zijn. Nu heb ik al veel verschillende groentensoepen op mijn blog staan, dus ik had zin in iets anders. Een Aziatische soep met rundvlees. Nu betwijfel ik of de Vietnamezen echt Worcestersaus gebruiken, maar in deze soep was het echt een perfecte aanvulling: het is namelijk zoet, maar toch ook ziltig. Wat mij betreft dus de kers op de taart in deze soep!

Vietnamese soep met rundvlees

Vietnamese soep met rundvlees

  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 runderbouillonblokje
  • 1.5 liter water
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 tl vissaus
  • 1/4 tl worcestersaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el verse gember (fijngesneden)
  • 125 gram tauge
  • 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  • 1 rode peper (in dunne ringen gesneden)
  • 250 gram paddenstoelen
  • 50 gram rijstnoedels
  • 1 biefstuk
  • koriander voor garnering
  • scheutje olijfolie
  • snufje zeezout
  • zwarte peper

Benodigdheden

  1. soep pan
  2. koekenpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur.
  2. Kruid de biefstuk in met peper en zout en giet wat olijfolie in de pan. Schroei de biefstuk op hoof vuur dciht en laat hem nog enkele minuten op laag vuur doorgaren. Haal hem uit de pan en laat de biefstuk rusten.
  3. Doe het water, bouillonblokje, rode peper, witte peper, gember, vissaus, limoen en worcestersaus in de pan en zet op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de rijstnoedels toe en na 10 minuten paddenstoelen en tauge.
  4. Snijd de biefstuk in reepjes.
  5. Serveer de soep met als garnering de biefstukreepjes, bosui en koriander.

3 responses to “Vietnamese soep met rundvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *