Batata Harra

  • voor 4 (als mezze) personen
  • Totale benodigde tijd
Batata Harra

Ja, ook de Midden-Oosterse keuken is niet vies van een gerecht met lekkere aardappeltjes! Wanneer ik dit voor mensen maakte kreeg ik ook direct de reactie: ‘Hé, dit is net Hollandse pot, gewoon aardappeltjes!’. Dus voor de liefhebbers onder ons die toch wat voorzichtiger zijn met het uitproberen van exotische recepten, blijft deze wellicht wat dicht bij huis! Batata Harra is vertaald simpelweg, ‘hete aardappelen’. Net als de ‘Samke Harra’ waar ik eerder over blogde, betekent ‘Harra’ niet daadwerkelijk heet of pittig. Wanneer in recepten de aanduiding ‘harra’ wordt gebruikt doelt men op de combinatie van knoflook, koriander en citroen die in het gerecht voorkomt. Dat is hier dus ook! Hoewel het originele recept de aardappelen frituurt, maakten wij deze thuis vaak in de oven als gezonde variant. Ik zal hieronder aangeven hoe je het zowel kunt frituren als in de oven bakken!

Ingrediënten

  • Halve kilo aardappelen (in blokjes gesneden bij de Albert Heijn heb je deze heel handig al voorgesneden in blokjes in de koelkast!)
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • 1 klein bosje koriander fijngesneden
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Benodigdheden

Instructies

Frituur: Frituur de aardappelen (in blokjes gesneden en laat deze daarna uitlekken. Ondertussen fruit je in een pan kort de fijngesneden knoflook en koriander. Doe hier nu de gefrituurde aardappeltjes bij en pan met 3 knoflook en koriander. Breng op smaak met de citroensap, zout en peper. Laat het even afkoelen voordat je het opdient, koud is het lekkerder! Oven: Verwarm de oven voor op 200 graden. Marineer de aardappeltjes met wat olijfolie en de fijngesneden knoflook en koriander. Breng op smaak met zout en peper en zet deze nu in de oven voor ongeveer 45 minuten (hetelucht oven). Schep de aardappeltjes tussendoor wel om en kijk na een halfuur of ze al eerder gaar zijn, dit verschilt namelijk wel per oven. Zodra ze gaar zijn haal je de aardappelen uit de oven en doe je het citroensap er over heen. Laat ook nu weer afkoelen voordat je het opdient.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten! Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *