Bircher muesli

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van en het ziet boordevol fijne voedingsstoffen. Je kunt er eigenlijk alle noten en zaden in doen die je maar wilt. Ik vond zelf deze verhouding erg lekker. Als je een slowjuicer hebt is dit recept helemaal makkelijk: je doet een appel in de slowjuicer, de pulp gebruik je in plaats van de geraspte appel en het sap gebruik je om de muesli in te weken, zoals voorgeschreven.

Bircher muesli

Bircher muesli

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 ml vers appelsap
  • 2 el geraspte appel
  • 75 gram havermout
  • 1 el gebroken lijnzaad*
  • 1 el chizaad*
  • 1 el hennepzaad*
  • 1 el rozijnen
  • handje verse mango (in blokjes gesneden)
  • 8 amandelen
  • 2 el kokosschilfers
  • * deze ingrediënten zijn optioneel. Gebruik je ze niet? Gebruik dan wat extra havermout.

Benodigdheden

  1. glazen pot of kom

Instructies

  1. Meng appelsap met de havermout, pitten, zaden en rozijnen. Laat een half uur staan en schap dan de geraspte appel er doorheen.
  2. In een glazen pot leg je op de bodem de helft van de mango. Daar bovenop leg je de muesli pap.
  3. Maak af met kokos, mango en amandelen.

Een reactie op “Bircher muesli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *