Bircher muesli

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Bircher muesli

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van en het ziet boordevol fijne voedingsstoffen. Je kunt er eigenlijk alle noten en zaden in doen die je maar wilt. Ik vond zelf deze verhouding erg lekker. Als je een slowjuicer hebt is dit recept helemaal makkelijk: je doet een appel in de slowjuicer, de pulp gebruik je in plaats van de geraspte appel en het sap gebruik je om de muesli in te weken, zoals voorgeschreven.

Ingrediënten

  • 175 ml
  • vers appelsap
  • 2 el
  • geraspte appel
  • 75 gram
  • havermout
  • 1 el
  • gebroken lijnzaad*
  • 1 el
  • chizaad*
  • 1 el
  • hennepzaad*
  • 1 el
  • rozijnen
  • handje verse
  • mango
  • (in blokjes gesneden)
  • 8
  • amandelen
  • 2 el
  • kokosschilfers
  • * deze ingrediënten zijn optioneel. Gebruik je ze niet? Gebruik dan wat extra havermout.

Benodigdheden

  1. glazen pot of kom

Instructies

  1. Meng appelsap met de havermout, pitten, zaden en rozijnen. Laat een half uur staan en schap dan de geraspte appel er doorheen.
  2. In een glazen pot leg je op de bodem de helft van de mango. Daar bovenop leg je de muesli pap.
  3. Maak af met kokos, mango en amandelen.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Bircher muesli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *