Gevulde eieren met avocado

  • voor 12 stuks personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gevulde eieren met avocado

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te delen. En dan geen kalssieke, maar toch eentje met een twist. In ging in plaats voor de klassieke vulling van eigeel en mosterd voor een avocado vulling. Ei en avocado gaan heel goed samen. Bovendien zien deze eieren er ook wel heel cool uit met een groene vulling, vind je niet :-)?

Ingrediënten

  • 6
  • eieren
  • 1
  • avocado
  • sap van 1/2
  • limoen
  • 1/2 rode
  • peper
  • 1/3 rode
  • ui
  • 1 takje
  • koriander
  • 1 teentje
  • knoflook
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  1. pan om de eieren in de koken
  2. plastic (boterham)zakje
  3. hakmolen of staafmixer

Instructies

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.
  2. Giet de eieren af en laat ze met ijskoud water 'schrikken'.
  3. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
  4. Houd de dooiers apart.
  5. Pureer de avocado, peper, ui, koriander en knoflook en breng op smaak met zout en limoen.
  6. Pureer vervolgens de eidooiers door de avocado heen.
  7. Vul het zakje met de avocado vulling en knip een klein puntje af.
  8. Vul de eieren met de vulling.
45 mensen willen het maken
76 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *