Gevulde eieren met avocado
- Door Judith Pagrach
- Nederlands, Overig
- voor 12 stuks personen
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te delen. En dan geen kalssieke, maar toch eentje met een twist. In ging in plaats voor de klassieke vulling van eigeel en mosterd voor een avocado vulling. Ei en avocado gaan heel goed samen. Bovendien zien deze eieren er ook wel heel cool uit met een groene vulling, vind je niet :-)?

Gevulde eieren met avocado
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 12 stuks personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 avocado
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 rode peper
- 1/3 rode ui
- 1 takje koriander
- 1 teentje knoflook
- snufje zout
Benodigdheden
- pan om de eieren in de koken
- plastic (boterham)zakje
- hakmolen of staafmixer
Instructies
- Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.
- Giet de eieren af en laat ze met ijskoud water 'schrikken'.
- Halveer de eieren en haal de dooiers eruit.
- Houd de dooiers apart.
- Pureer de avocado, peper, ui, koriander en knoflook en breng op smaak met zout en limoen.
- Pureer vervolgens de eidooiers door de avocado heen.
- Vul het zakje met de avocado vulling en knip een klein puntje af.
- Vul de eieren met de vulling.