Ovenschotel met spaghetti en gehaktballen

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar een originele ovenschotel? Deze ovenschotel heeft een bodem van spaghetti bedekt met een romige saus, groente, lekkere gehaktballetjes en kaas. Een typische ovenschotel die iedereen lust!

Ovenschotel met spaghetti en gehaktballen

Ovenschotel met spaghetti en gehaktballen

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 250 gram (spelt)spaghetti
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • 1 courgette (in dunne plakjes)
  • 3 tomaten (in kleine blokjes)
  • 350 gram passata di pomodoro
  • 4 el geraspte kaas (ik gebruikte Old Amsterdam)

Benodigdheden

  1. pastapan
  2. koekenpan
  3. ovenschotel

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking 'al dente', oftewel beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 220 C.
  3. Meng het gehakt, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder en vorm er circa 16 gehaktballen van.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er olijfolie in. Bak de gehaktballen  goudbruin en gaar.
  5. Haal de gehaktballen uit de pan en voeg mosterd, bloem en room toe om een 'roux' te maken.
  6. Meng dit door de pasta heen.
  7. Bak in de pan de courgette en de tomaten circa 3 minuten. Voeg de passata toe en verwarm gedurende 3 minuten.
  8. Bedek de ovenschaal met de pasta (inclusief de roux). Verdeel vervolgens het groentemengsel over de pasta.
  9. Leg hier de gehaktballen bovenop en maak af met de kaas.
  10. Bak gedurende circa 10 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

3 reacties op “Ovenschotel met spaghetti en gehaktballen

  • Mariska

    Ik moet echt vaker nieuwe recepten gaan proberen, ik zie hier altijd zulke lekkere dingen zoals dit! Mijn to cook lijstje wordt zo lang!

    Beantwoorden
  • Annelies - Een lepeltje lekkers

    Vandaag gemaakt en goed bevonden! Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt, met o.a. extra kruiden en kaas. Bedankt voor het lekkere recept Judith!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *