Cloud bread (oopsies of koolhydraatarm ‘brood’)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- 8637 keer bekeken
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd
- Kooktijd
- Totale benodigde tijd

Misschien heb je de cloud breads al voorbij zien komen? Deze 'broodjes' worden ook wel 'oopsies' genoemd en worden gemaakt met slechts 3 ingrediënten: eieren, roomkaas en baking soda. Makkelijk toch? Deze cloud breads lijken net wolkjes en smaken ook een beetje als wolkjes. Niet echt vergelijkbaar met echt brood, maar wel lekker luchtig. Vergelijk het met een superluchtige omelet met iets meer bite. Je kunt de cloud breads zo als tussendoortje eten met bijvoorbeeld wat cream cheese of huttekäse. Je kunt er ook een broodje van maken voor je lunch bijvoorbeeld! Overigens ging ik voor een light variant van de cream cheese. Normaal ga ik niet voor light, maar bij cream cheese maak ik een uitzondering, omdat deze geen gekke toevoegingen bevat, maar als het ware 'halfvol' is.
Ingrediënten
- 3
- eieren
- 3 el
- cream cheese (light)
- 1/2 tl
- baking soda
- olie om in te vetten
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier en licht ingevet
- keukenmachine of grote vetvrije kom met garde
Instructies

- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Splits de eieren. Doe het eiwit in de grote kom en het eigeel in een klein kommetje. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
- Voeg de baking soda toe en klop het eiwit op totdat je stijve pieken hebt.
- Kluts het eigeel en meng daar het cream cheese doorheen.
- Vouw met een spatel het eigeel mengsel door de eiwitten. Doe dit voorzichtig om zo de luchtigheid niet te verliezen.
- Maak met behulp van een lepel 4 'hoopjes' van het mengsel op de bakplaat. Heb je te weinig ruimte? Bak het dan in 2 keer. Eerst 2 en dan nog eens 2.
- Bak in 10 - 13 minuten gaar.
- Laat even afkoelen en maak dan de cloud breads los van het bakpapier.