Poke bowl met zalm en avocado

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Poke bowl met zalm en avocado

Een tijdje geleden werd ik door radiozender FunX geïnterviewd over het fenomeen 'poke bowl' aangezien de poke restaurants als paddenstoelen uit de grond schieten. Niet gek, want poke bowls zijn super lekker! Gek genoeg staat er nog helemaal geen poke bowl op myfoodblognl. Tijd om daar eens verandering in te brengen, want deze poke bowl is zo lekker, die moet je geproefd hebben. Mijn poke bowl is gebaseerd op de variant die we bij Poke Perfect aten en bevat naast zalm en avocado, friszoete mango, zalmeitjes voor het ultieme mondgevoel en een frisse saus. Normaliter zou je een ponzu saus gebruiken, maar daar is lastig aan te komen en daarom een versimpelde variant, gewoon van sojasaus en limoen. De perfecte maaltijd voor zomerdagen!

Ingrediënten

  • 100 gram
  • suhsirijst of pandanrijst
  • 100 gram
  • verse rauwe zalm (of als er kinderen
  • zwangere vrouwen of ouderen bij zijn gerookte zalm)
  • 2
  • avocado's
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne reepjes gesneden)
  • 1
  • komkommer
  • (in dunne korte reepjes gesneden)
  • 1 rijpe
  • mango
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 potje
  • zalmeitjes
  • 1 tl
  • zwart sesamzaad
  • saus:
  • 3 el
  • sojasaus
  • sap van 1
  • limoen

Benodigdheden

  • pan om de rijst in te koken
  • 2 kommen

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat vervolgens wat afkoelen.
  2. Maak intussen de dressing door de sojasaus en limoensap te mengen.
  3. Verdeel de rijst over 2 kommen en leg hier de mango, zalm, bosui, komkommer en zalmeitjes op.
  4. Maak af met de dressing en sesamzaadjes.
12 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *