Thai sweet chili kip salade

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Thai sweet chili kip salade

Ik ben al een tijdje fan van zwarte rijst. Het is niet alleen gezonder voor je dan witte rijst, het heeft ook nog eens een hele lekkere smaak en structuur. Het is wat steviger dan witte rijst en ook nootachtig van smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen! Bijvoorbeeld met deze Thaise sweet chili chicken salade. Deze salade bevat naast zwarte rijst ook spinazie, zoete aardappel en een zelfgemaakte sweet chili saus. Ook zin in een lekker licht diner? Probeer dan lekker deze Thaise sweet chili kip salade eens!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • zwarte rijst
  • 200 gram
  • babyspinazie
  • 300 gram
  • kipfilethaasjes
  • 2
  • zoete aardappelen
  • (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 1 tl
  • five spice poeder
  • voor de saus:
  • 200 ml
  • water
  • 2 el
  • azijn
  • 1 el
  • suiker
  • 1 tl
  • maïzena
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)

Benodigdheden

  • kookpan voor de zoete aardappelen en de rijst
  • steelpan voor de saus
  • koekenpan voor de kip

Instructies

  1. Kook de zwarte rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak intussen de saus door in een steelpan alle ingrediënten hiervoor goed te mengen en het geheel zachtjes aan de kook te brengen. Door de maïzena bindt de saus in. Haal van het vuur zodra het de gewenste dikte heeft.
  3. Kook de zoete aardappelblokjes in circa 7 minuten gaar.
  4. Kruid de kip in met de five spice poeder.
  5. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de kip aan beide kanten bruin en gaar.
  6. Leg op de borden een bedje spinazie en leg hier de rijst op, gevolgd door zoete aardappel en kip.
  7. Maak af met de saus.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *