Cannelloni met gehakt en een romige tomatensaus

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pasta is altijd een hit, toch? Daarom dit keer een cannelloni variatie. De vorige keer dat ik cannelloni maakte, ging ik voor een vega variant met ricotta en spinazie. Een klassieker dus. En dit keer werd het cannelloni met gehaktsaus. Wederom een klassieker dus ;-). Wat het leuke is aan cannelloni eten is dat je de buisjes vult met saus waardoor je dus maximaal saus hebt en relatief weinig pasta.

Nadat we de buisjes hadden gevuld met gehaktsaus ging er nog een klassieke bechamelsaus overheen. Eventjes in de oven en klaar is kees! Je hoeft de cannelloni trouwens niet voor te koken of iets dergelijks. Net als bij lasagna, kan het zo in de oven en kook je het door de saus in de oven.

Eet jij weleens cannelloni? En wat is dan jouw favoriet?

Cannelloni met gehakt en een romige tomatensaus

Cannelloni met gehakt en een romige tomatensaus

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 tomaten fijngesneden
  • 600 gram passata di pomodoro
  • 100 gram ricotta
  • 1 tl gedroogd salieblad
  • 175 gram cannelloni
  • scheutje olijfolie
  • voor de bechamelsaus:
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 550 ml melk
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en de knoflook en bak vervolgens het gehakt rul.
  3. Voeg de salie, tomaat en passata toe en laat circa 5 minuten koken. Roer de ricotta en doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de buisjes en leg ze in de ovenschaal. Het restant saus giet je over de buisjes heen. Maak de koekenpan schoon en zet opnieuw op het vuur.
  5. Laat de boter in de pan smelten en voeg bloem toe tot je een soort deeg krijgt. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren met een houten pollepel. Wacht elke keer totdat de melk helemaal is opgenomen, anders krijg je kontjes. Roer als laatste de kaas er doorheen.
  6. Giet de bechamelsaus over de pasta heen en bak het gerecht in 20 minuten gaar in de oven.

One response to “Cannelloni met gehakt en een romige tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *